15/11/2017 - UES

L'excursió dels dimecres: Falgars d'en Bas i la Coromina

FALGARS D’EN BAS I LA COROMINA
Bell recorregut circular per un dels paratges més espectaculars de les terres gironines a cavall del Collsacabra i la Garrotxa: els cingles de Falgars i la plana d’en Bas. És un itinerari, moderadament exigent, de 12 km de longitud i poc més de 550 metres de desnivell acumulat -i d’altres tants, de baixada!- que transcorren per corriols i trams del camí ral de Vic a Olot a l’ombra del boscos ataronjats per la tardor.
ATENCIÓ: HORA DE SORTIDA... LES 7:30 DEL MATÍ.
La Plana d’en Bas és un compendi de masos que han sabut mantenir-se autosuficients en el temps, a través del conreu de la plana on neix el Fluvià i amb l’aprofitament del bosc i les pastures de muntanya als plans sobre el farallons rocallosos de Falgars.
Per tal de visitar aquesta idíl·lica zona de la nostra Catalunya Vella aprofitem l’anomenat camí de les Creus, que remunta de valent la carena que duu d’Hostalets d’en Bas i la font de la Clapera fins al llogarret de Falgars d’en Bas. Des d’aquí, resseguirem els plans al caire del precipici per copsar, si les pluges han estat generoses, el salt de la Coromina, indiscutible aportació al naixement del Fluvià i un mirador de primer ordre.
Aviat, arribarem a l’anomenada Mina dels Bandolers i, a continuació, emprendrem una llarga davallada a través del Grau d’Olot, al traçat del vell Camí Ral que unia aquesta població amb Vic. Tornarem a travessar el recent nascut Fluvià i acabarem planers al nucli d’Hostalets d’en Bas, tot fent un dinar de germanor.
Hora estimada d’arribada a Sabadell:
les 19:00 hores.