14/02/2018 - UES

L'excursió dels dimecres.- VOLCANS I GORGS AL BRUGENT

Interessant recorregut per la comarca de la Garrotxa a la vall del Brugent, un agosarat rierol que empenta i esculpeix amb força les roques volcàniques d’aquesta contrada. Una ruta on alternem l’ascensió a un petit volcà, algun tram de via verda del Carrilet, i alguns trams humits amb bonics gorgs i salts a tocar de l’aigua. És un itinerari entretingut d’uns 13 km de longitud i uns 400 metres de desnivell que transcorre per corriols i pistes, amb alguna ascensió feixuga i en ocasions algun tros costerut a tocar de l’aigua, per poder-hi gaudir dels gorgs que esquitxen aquest tram del Brugent.
ATENCIÓ: HORA DE SORTIDA... LES 7:30 DEL MATÍ.

Som a la Garrotxa, una terra de volcans i, també una comarca sovint anomenada la Suïssa catalana, ja sigui per la seves muntanyes ja sigui per la seva verdor. I és que, en gran part de la ruta estem acompanyats de vegetació, que tot i ser hivern aquí és presenta abundosa per unes precipitacions generoses i un microclima de transició que afavoreix un paisatge més proper a la muntanya mitjana del Cantàbric que al Prepirineu o la Serralada Transversal de Catalunya.
La facilitat de recórrer la vall del Brugent gràcies a l’adequació de l’antic traçat ferroviari que unia Girona amb Olot per aquesta vall, ara convertit en Via Verda, contrasta amb els poc accessibles gorgs i saltants del riu, així com les antigues rescloses de molins i petites fàbriques que van prosperar amb la revolució industrial catalana. Intentarem gaudir-ne de tot plegat en un entretingut recorregut entre les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols.
*Esmorzar a bar abans de caminar i, dinar voluntari en restaurant en acabar la ruta.
**Hora estimada d’arribada a Sabadell: les 19:00 hores.