• « 08/2020 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4
  5
  6
Home / Muntanya / 19 i 20/09 PIC RODÓ DE CANALBONA

19 i 20/09 PIC RODÓ DE CANALBONA

Tornem als Pirineus, aquesta vegada anem a El Rodó de Canalbona o Pic Rodó de Canalbona. És una muntanya de 3004 metres situada entre el municipi d’Alins, al Pallars Sobirà, i l’Arieja.

Tota la informació sobre la sortida la teniu en l’anunci:

Important!: Les inscripcions es podran fer per internet a ues.cat/botiga a partir del dia 28 d’agost.

El Pic Rodó de Canalbona és un cim poc visitat que està a l’ombra de la Pica, en el Massís d’Estats.

Pic Rodó de Canalbona

Estany de Baborte

Estany de la Coma Gelada

REFUGI DE VALLFERRERA:

Aquest refugi va ser construït per subscripció popular entre els excursionistes de Catalunya a partir del qual es va constituir la comissió del refugi Vall Ferrera. Aquesta comissió, amb el pas dels anys, esdevingué l’actual Comitè Català de Refugis de la FEEC.

El refugi de Vall Ferrera és dels més antics de Catalunya, juntament amb el d’Ulldeter, i és el més proper al cim més alt de Catalunya, la Pica d’Estats. Tot i així, queda força lluny d’aquest cim, cosa que ha fet que es cregui en la necessitat de construir un altre refugi prop de l’estany d’Estats, a mig camí del cim. El Comitè de Refugis de la FEEC ja fa més de 25 anys que va començar a treballar-hi, tot dissenyant un esborrany de projecte i negociant amb el proper poble d’Àreu la cessió del terreny. L’any 1984, malgrat estar tot enllestit, va fracassar per manca de recursos econòmics. Arran de la mort del periodista Ernest Udina en el descens del Montblanc, uns amics seus van voler homenatjar-lo i van reprendre aquest projecte fent les gestions oportunes prop de la Direcció General de Joventut de la Generalitat i es va pressupostar més d’un milió d’euros per a la seva construcció definitiva.

Inaugurat l’any 1935, el de Vallferrera és el refugi federatiu més antic de Catalunya. Finançat i edificat gràcies a l’esforç de diverses entitats excursionistes del país, aquella borda que feia funcions de refugi de muntanya es va mantenir durant més de seixanta anys amb la mateixa estructura de pedra i pissarra característica d’aquesta vall pallaresa. Conscients que l’equipament –punt de pas, entre d’altres, de la via normal de la Pica d’Estats i del GR 11– s’havia quedat petit, la Federació, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, va inaugurar l’any 2010 la seva ampliació i millora. De 21 es van passar a les 60 places actuals i es va remodelar completament el menjador, cuina, habitacions i lavabos. Un canvi de dalt a baix, que de ben segur van agrair excursionistes com guardes. L’accés des del pont de la Molinassa (on s’hi arriba en vehicle tot terreny des d’Àreu) és força curt, per la qual s’hi pot accedir a peu perfectament.

Refugi de Vallferrera

El programa de TV3, Refugis i guardes, va dedicar el primer capítol de la sèrie precisament al Refugi de Vallferrera, amb en Jordi Pons i l’Eduard Navarro (anterior president de la UES). Podeu veure el capítol en l’enllaç següent:

Caldrà prendre les mesures de seguretat recomenades en aquest periode:

 • Mantenir la distància de seguretat d’1,5 m.
 • Dur mascareta, especialment dintre del cotxe si està ocupat per persones de diferents famílies.
 • Mantenir les mesures d’higiene recomenades.
 • I el protocol de la FEEC per a refugis de muntanya (Protocol FEEC Refugis Muntanya).