• « 04/2019 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  1
  2
  3
  4
  5
Home / Muntanya / 4/5 MAIG CAP DE SETMANA ALS PORTS DE BESEIT

4/5 MAIG CAP DE SETMANA ALS PORTS DE BESEIT

SORTIDA DE CAP DE SETMANA ALS PORTS DE BESEIT

DISSABTE:LES ROQUES D’EN BENET
Les Roques d’en Benet de 1.017 metres, situades al centre de tot el conjunt de muntanyes i separades d’Horta de Sant Joan per una gran plana, ens atreuen la mirada i són punt de referència de tot el territori. Aquestes impressionants roques són una de les formacions muntanyoses més característiques i emblemàtiques del Parc Natural dels Ports. Les seves parets verticals de conglomerat s’aixequen gairebé 300 m i cauen a plom sobre un sòcol calcari.
El seu nom originari, Bene, és àrab i ja està recollit a la carta de poblament cristià del segle XII. El camí per pujar-hi està indicat i és apte per a tothom que tingui una mínima forma física. Des del cim del Castell, a 1017 m, gaudim d’una visió a vol d’ocell fantàstica de tota la plana que tenim al davant i de les muntanyes que l’envolten.

En un dia clar es poden veure els Pirineus a l’horitzó.

Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC amb el nom de Roques de Benet (El Castell).

Podeu veure el track que seguirem per aquesta excursió en el enllaç següent.

DIUMENGE: EL PARRISSAL
El recorregut s’inicia a l’aparcament habilitat prop del Pla de la Mina, a l’inici de l’engorjat del Parrissal. Prenent la pista passarem per l’Estret de la Fenellosa i deixarem a la nostra esquerra la cavitat de la Cova de la Dona. 200 metres més endavant creuarem el Matarranya per un pontet i començarem a remuntar per una zona boscosa fins a creuar el llit del Barranc de la Faixa Estreta, passat el qual el terreny es fa menys feixuc fins a desembocar en una zona més planera, indret on hem d’estar atents per agafar correctament les dues cruïlles consecutives que trobarem, ambdues a l’esquerra.

Ja doncs per camí més planer progressarem en direcció sud cap a la base de l’acinglerat cim on ens dirigim: val la pena detenir-se en una balconada natural des de la qual tindrem unes primeres panoràmiques de l’espectacular engorjat del Matarranya i de les Moletes d’Arany, a la banda contrària del congost. Seguint la marxa en direcció oest, en paral·lel a la cinglera, anirem a buscar un pujador que ens permetrà enfilar-nos sense problemes a la carena cimera i recórrer-la fins a l’extrem est on trobarem la fita de l’Argaret.

Des del cim val la pena detenir-se a contemplar les excel·lents vistes de l’engorjat del Matarranya, del vessant contrari amb les Moletes d’Arany, de la Caixa amb la seva inconfusible silueta, el Periganyol, el Penyagalera…

Resseguint des de l’Argaret la línia carenera, per un corriol poc definit, arribarem a les ruïnes del Mas Blanc i a la pista del Mas de Serrano. Seguint la ruta pel darrere del Mas avançarem, ara ja gairebé sense senyals, a través d’una pineda fins arribar a un collet, on el camí es torna a definir. Des del collet seguirem el corriol cap a l’esquerra, en direcció est, fins a un nou collet on es comença a devallar en direcció al barranc de la Mina, però nosaltres la obviem i seguim per una sendera que ens porta fins al Coll de la Ferrera, on fem el descens al Matarranya i, des d’aquí, anar fent, ara pel llera, ara per les vores, pujant i baixant. Cada vegada apareix més aigua. Un parell de graons de ferro ens eviten de mullar-nos els peus i uns metres mes endavant, quan ja es veu l’entrada a les Gúbies per l’esquerra, tirem amunt a la dreta per trobar el primer equipament del Pas del Romeret, graons de ferro i cadenes. Els pugem a trams ajudats per la ferralla, força vertical. L’entorn és tope feréstec, el camí tortuós, però val la pena admirar el que ens envolta. Un cop dalt anem resseguint un corriol que ens baixa a la llera del riu i, des d’aquí fins als cotxes, anem descendint per les diverses passarel·les que hi ha en aquest tram del seu curs, gaudint de l’entorn, del riu i de les seves aigües.

Podeu veure el track que seguirem per aquesta excursió en el enllaç següent.

Consulteu les dades al cartell i animeu-vos, pernoctarem a Can Barrina a la població d’Arnes.