Seguint amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al segon trimestre del 2024, vam comptar amb la col·laboració del Pere Garcia, alpinista i esquiador sabadellenc, que ens van oferir la xerrada que porta per títol Bergfex, Tours.
- Després de la presentació de la xerrada a càrrec de l’Àngel Artigas, en Pere garcia ens va oferir, durant més d’una hora, una completa explicació de les característiques de l’aplicació que tot seguit resumim.
- En Pere va iniciar la seva exposició presentant Bergfex, des de la seva creació, i les seves tres aplicacions: Bergfex Tours, Bergfex Wheater i Bergfex Ski.
- Tot seguit va mostrar el mapa que utilitza la aplicació, basat amb OSM, així com la pantalla principal amb els elements de localització i navegació.
- Un dels punts forts de l’aplicació és la seva capacitat per dissenyar rutes a partir de diversos elements del mapa: punts marcats sobre el mapa, noms de punts d’interès, itinerari lliure o a partir de les coordenades d’un punt. Una vegada dissenyat l’itinerari, es pot canviar d’ordre, convertir-lo en un itinerari circular, canviar la modalitat de navegació (trekking, btt, alta muntanya,…). També va mostrar com navegar per un itinerari i com l’aplicació avisa quan ens en sortim de l’itinerari per on està navegant. De totes aquestes característiques en va mostrar diversos exemples tant el parc natural de Sant Llorenç del Munt, a Montserrat, a la serra d’Ensija i a l’Aneto. En el vídeo trobareu una completa descripció de totes aquestes característiques.
- A continuació va descriure les diverses opcions que apareixen a la pantalla principal: escollir les diverses modalitats de navegació (hiking, cycling, running, winter hiking,…), les opcions de navegació (compartir situació, modificar el nom, baixar mapes offline, compartir GPX, exportar l’itinerari…), les opcions del menú principal (activitats de l’usuari, activitats dels amics, estadístiques, mapes amb totes les activitats, mapes offline i diverses utilitats com trucades d’emergència segons el país on ens trobem). Finalment, el menú de configuració que permet configurar l’aparença de tota l’aplicació (colors, estils dels itinerari, mida del text,…).
- La última part de la xerrada la va dedicar a al blog MyBergfex accessible a través de la pàgina web dels autors: https://www.bergfex.es/mybergfex/. Previ registre de l’usuari, aquest blog permet emmagatzemar totes les activitats, afegir fotos i comentaris, i compartir-los amb amics i altres usuaris de Bergfex.
En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: