• Inscripcions activitats


 • « 07/2024 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4
Home / FESTA DE L’ARBRE

FESTA DE L’ARBRE

La Festa de l’Arbre de la UES, sorgida arran de les reeixides plantades del centenari de l’excursionisme sabadellenc, vol ser una ocasió anual perquè els sabadellencs celebrem el nostre compromís amb la defensa de la natura i del rodal de la nostra ciutat.

Amb aquesta plantada al Parc Agrari de Sabadell, parc que és tota una aposta amb visió de futur per preservar amb eficàcia els espais agrícoles i naturals del rodal, posem el nostre gra de sorra d’una manera festiva i ben positiva a les amenaces del creixement sense fre, el Quart Cinturó, el canvi climàtic.

Defensem el nostre futur! Participem-hi!

DIUMENGE 25 DE FEBRER DE 2024

PROGRAMA

10.30h
Recepció i inici de la plantada
Esmorzar amb coca i xocolatada

11.45h
Inici de la plantada de 100 oliveres per la pau

Tallers diversos:
● Animació per la pau amb el grup Bufanúvols
● Demostració de cuines solars
● Fes la teva xapa d’haver plantat un arbre!

● Visites guiades a la vinya del Parc Agrari, a càrrec de la cooperativa l’Olivera
● Tast de vins (vi Arraona, de la vinya del Parc Agrari)
● Jornada de portes obertes al nou Centre d’Interpretació de Can Gambús–Vallcorba (magatzem del Parc Agrari)

12.30h
Actuació dels Gegants del Rodal
Sorteig de premis (vi i altres productes del Parc Agrari).

12.45h
Aperitiu solar i fi de festa

Plantarem 100 oliveres de la varietat Vera del Vallès, una varietat d’olivera molt antiga i pròpia del Vallès, que havia estat predominant a la comarca i que des de fa uns anys la Cooperativa Agrària del Vallès fa esforços per recuperar-la.

Plantarem 100 oliveres de la varietat Vera del Vallès, una varietat d’olivera molt antiga i pròpia del Vallès, que havia estat predominant a la comarca i que des de fa uns anys la Cooperativa Agrària del Vallès fa esforços per recuperar-la.

NOTES D’ORGANITZACIÓ

■ La participació és gratuïta i oberta a tothom. Inscripcions el mateix dia al punt de recepció del Parc Agrari

■ Es recomana portar guants i roba i calçat adequats.

Horari: 10.30h – 13.30h.

Lloc: Parc Agrari de Sabadell.

Punt de trobada i informació:

■ Entrada a la finca del Parc Agrari pel Parc de Can Gambús (cruïlla c/ Jean Monet i c/ Eslovàquia) i travessant el pont sobre la ronda Oest (vegeu plànol). Seguiu la senyalització de la Festa de l’Arbre.

■ Accés amb transport públic i a peu. Autobús urbà línia F4. Aquesta línia té diferents parades al barri dels Merinals que són adequades. També línia autobús C5-Sabadell-Terrassa (parada ctra.Terrassa/Nou)

■ Accés amb vehicle particular. Accés des de la carretera de Terrassa, cap a la ronda Jean Monet (que és la continuació cap al sud de la ronda d’Europa).

■ Aparcaments: Voltants de la Capella del Parc de Can Gambús. I carrers del Regne Unit i ronda Jean Monnet. Coordenades: G3WH+7XC

Organització:

Secció Natura de la UES

Esplai La Ganyota. UES

Amb la col·laboració de la Regidoria de Transició Energètica de l’Ajuntament de Sabadell.

Amb el suport de la FEEC.

Trobada dels 100 cims (FEEC) - 21 de maig

EL PARC AGRARI DE SABADELL

La nostra ciutat compta des del 2005 amb un Parc Agrari que té com a finalitat garantir el manteniment de l’agricultura, de manera que sigui productiva i viable econòmicament, a més de fer possible la preservació d’un paisatge de gran qualitat, amb camps i boscos que tenen importants funcions socials, patrimonials i culturals.

El Parc Agrari de Sabadell té prop de 550 hectàrees de superfície, de les quals 42 són municipals. Està integrat a la Via Verda, el corredor verd que comunica Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac amb Collserola. Entre les activitats que actualment ja s’hi duen a terme hi ha el foment de productes autòctons, com el vi ecològic Arraoona, l’assessorament als professionals del sector, les activitats pedagògiques i la divulgació de les activitats agrícoles.

La Secció Natura de la UES, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell, hi duu a terme itineraris pedagògics per a escolars.