Seguint amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al primer trimestre del 2025, vam comptar amb la col·laboració de l’Albert Vilana, director del trekking, que ens va oferir la xerrada que porta per títol Buff entre refugios, el trekking del Pirineu.
- Després de la presentació a càrrec del nostre company Àngel Artigas, l’Albert va començar la seva intervenció fent una descripció dels trekkings que organitzen a la seva empresa indicant les característiques de cada un d’ells. Tota la informació dels trekkings la podeu trobar a la seva web:
- La millor forma de posar-se en contacte amb ells es a través del WhatsApp que trobareu a la mateixa pàgina i que us posa en contacte directe amb l’Albert Vilana.
- L’objectiu de Buff entre refugios és unir els refugis de muntanya mitjançats tracks autoguiats amb informació dels llocs més interessants, la flora, la fauna, la geologia, història,… A més, el forfet inclou assistència personalitzada, obsequis de les millors marques i lloguer de material per a etapes concretes.
- El principals trakkings que ofereixen són:
- La volta a l’Aneto passant pels refugis de la Renclusa i Llauset, i amb la possibilitat d’assolir els cims de l’Aneto i la Tuca Vallibierna.
- La volta al Posets passant pels refugis d’Estós, Biadós i Ángel Orús, i amb la possibilitat d’assolir el cim del Posets.
- A més d’aquests dos trekkings, també ofereix la possibilitat de combinar els dos trekkings en un de sol, l’Aneto-Posets, i també ofereixen trekkings a Luchon, Molières i Salvaguarda.
- Un dels aspectes que més cuiden és el de la seguretat. En tots els trekkings el grup disposa d’un dispositiu de geolocalització via satèl·lit (InReach de Garmin) que permet la comunicació encara que no hi hagi cobertura de mòbil. A més, es subministra una emissora de radiofreqüència que permet comunicar-se amb tots els refugis de l’itinerari. Això permet resoldre qualsevol dubte i també tenir contacte permanent amb el grup.
En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: