• WIKILOC UES





  • Inscripcions activitats


  • « 01/2025 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    30
    31
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Muntanya / RESUM DE LA SORTIDA DELS 3000, 12 AL 14 DE JULIOL

RESUM DE LA SORTIDA DELS 3000, 12 AL 14 DE JULIOL

Cap de setmana dels 3000 a la Vall d’Ordesa

FAJA DE LAS FLORES

La Faja de las Flores és una petita cornisa horitzontal al vessant nord de la Vall d’Ordesa, al Parc Nacional d’Ordesa, als Pirineus aragonesos i prop de la frontera França-Espanya. Es troba a 2450 m d’altura i, baix seu, s’hi troba un penya segat d’aproximadament 1100 m de desnivell.

CASCO DE MARBORÉ 3006 m

El Casco de Marboré, conegut també com a Punta Corral Ziego o Casco de Gavarnie, o simplement El Casco, és una muntanya de 3006 m d’altitud, amb una prominència de 205 m, que es troba al massís del Mont Perdut, entre la província d’Osca i el departament dels Alts Pirineus.

REFUGI DE GÓRIZ

El refugi de Góriz es troba a 2160 m d’altitud al Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut. És un refugi de muntanya guardat amb capacitat per a 72 persones. Disposa de flassades, matalassos, aigua, lloc per cuinar, lavabos i dutxes.

Història
El primer impuls per a la construcció del refugi de Góriz va sorgir de Madrid a través de la Sociedad de Montañeros de Peñalara. El primer refugi construït tenia 15 places i l’atenia un vell pastor de Fanlo, que responia al nom del “señor Ramón”, fins que fou destruït per una allau. Posteriorment el qui fou president de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada, Julián Delgado Ubeda, va proposar la construcció del refugi actual l’any 1961, inaugurant-se finalment el 1963. Els camps del voltant del refugi segueixen sent pasturats pels ramats de Fanlo i Buisan.

Des del refugi de Góriz es poden realitzar diverses activitats com senderisme, seguint el sender de llarg recorregut GR 11, així com travesses al Canyó d’Añisclo, Gruta de Casteret, refugi de la Bretxa de Rotllan per la Bretxa de Rotllan, al Refugi de Pineta per Marboré, al circ de Gavarnia, etc. També es poden fer ascensions mítiques dels tresmils de la zona, com el Mont Perdut (3355 m), el Cilindre de Marboré (3335 m) o el pic de Marboré (3248 m), Torre i Casco de Marboré, Soum de Ramond, Punta de las Olas, Picos de la Cascada, Punta Tobacor, Taillón, etc. A l’hivern es pot realitzar esquí de muntanya i alpinisme.

PUNTA DE LAS OLAS 3022 m

La Punta de las Olas és una muntanya de 3002 m d’altitud, amb una prominència de 57 m, que es troba al massís del Mont Perdut, a la província d’Osca. L’accés es pot realitzar des de Torla fins al refugi de Góriz o des del poble de Nerín per la Faja de la Pardina.

PARC NACIONAL D’ORDESA I MONT PERDUT

Itinerari més visitat del Parc Nacional

Pel fons de la vall, primer i imprescindible. Ample i bon camí, pista, fins a les Grades de Soaso. Sender ben marcat per a la resta de l’itinerari. Permet contemplació de la vall d’Ordesa (baix / dalt) i admirar el més significatiu de les seves peculiaritats. Penya-segats, faixes, cascades, vegetació, en una magnífica comunicació. Apta per a tots, amb paciència i mínim de resistència, per a qualsevol excursionista. Atenció al ritme. No cal córrer, és millor gaudir de l’entorn.

Des de l’aparcament de la Prada d’Ordesa, prendre cap al NE el camí-pista que surt prop de la caseta dels guardes, al final de l’aparcament, discorre per la riba orogràfica del riu Arazas. Aviat deixa a l’esquerra imatge de la Mare de Déu del Pilar, camí a Cotatuero a l’esquerra, agafem el de la dreta. S’introdueix sota l’ombra protectora d’un bosc de pins, avets i faigs. A la dreta, pont de fusta per creuar a la riba esquerra. Cascada de Arripas. Desviament a la dreta per contemplar les dues cascades, de la Cova i de l’Estret. Diversos miradors, cada un amb el seu peculiar punt de vista. Depenent dels objectius, val la pena dedicar uns minuts a recórrer-los tots. Amb aigua abundant, és tot un espectacle.

Permet, a la part més baixa, creuar el riu pel pont de Arripas i tornar pel camí que segueix la riba esquerra, normalment menys transitat. S’estableix així un circuit que pot realitzar-se en dues direccions.

Clicant sobre la imatge podreu veure l’àlbum de les fotos de la sortida:

ORDESA 3000

Clicant sobre la imatge podreu veure el track de la ruta de Wikiloc des de la Pradera d’Ordesa fins el Casco de Marboré i refugi de Góriz:

Clicant sobre la imatge podreu veure el track de la ruta de Wikiloc des del refugi de Góriz fins la Punta de las Olas i tornada a la Pradera d’Ordesa per les clavilles de Soaso i la vall d’Ordesa: