• WIKILOC UES





  • Inscripcions activitats


  • « 01/2025 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    30
    31
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Notícies / Resum de la xerrada Whatsapp: segur que coneixem totes les seves útils funcions?

Resum de la xerrada Whatsapp: segur que coneixem totes les seves útils funcions?

Reprenem el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al segon trimestre del 2023, amb la col·laboració del company Àngel Colomer, expert fotògraf, especialista en informàtica i soci de la UES, que ens va oferir la xerrada que porta per títol Whatsapp: segur que coneixem totes les seves útils funcions?.

En aquesta xerrada hi va haver una audiència màxima de 28 connexions que van seguir les explicacions de l’Àngel Colomer. Us recomanem que mireu el vídeo de la xerrada que trobareu al final de la pàgina i que estarà disponible al canal de YouTube de la UES els propers 15 dies.

Tot seguit farem un petit resum de la xerrada:

  1. Després de la presentació a càrrec de l’Àngel Artigas, l’Àngel Colomer va començar la seva intervenció fent una breu introducció sobre què és el Whatsapp: és una aplicació gratuïta de missatgeria instantània, propietat de l’empresa Meta, que permet rebre i enviar tot tipus de missatges (text, veu, imatges, vídeos,…) a través d’internet. Va néixer el 2009 per a dispositius iOS i el 2010 per a dispositius Android. Posteriorment també per a Windows. L’any 2000 tenia més de 2000 milions d’usuaris i, avui en dia, és “normal” veure gent pel carrer mirant els missatges de Whatsapp del mòbil, amb el perill que això suposa. Algunes ciutats han començat a posar semàfors a terra per avisar a les persones que consulten el mòbil i evitar atropellaments.
  2. Tot seguit va explicar els procediments bàsics per instal·lar i configurar el Whatsapp al mòbil. A la configuració podrem personalitzar l’app, triar els sons, gestionar l’emmagatzematge, establir limitacions de privadesa, definir l’estat i accedir a l’ajuda.
  3. Com a expert fotògraf, l’Àngel va dedicar una extensa explicació sobre som podem millorar l’enviament de fotos, atès que Whatsapp redueix la mida de les fotos amb la conseqüent pèrdua de resolució. Podem millorar la resolució de les fotos enviades canviant, a la configuració d’Emmagatzematge i dades, la qualitat d’enviament de les fotos. Podem enviar fotos amb la millor qualitat, encara que tardaran més a enviar-se.

  4. A continuació va explicar tres “truquis” per enviar fotos amb Whatsapp:
  5. En la configuració de Privadesa podem bloquejar els usuaris que “molesten”.
  6. Tot seguit va descriure les principals utilitats de l’app que l’han fet tant popular. La principal és la comunicació amb altres persones, de manera individual o amb grups. Escrivint missatges (fins a 65536 caràcters), enviant missatges de veu, enviant vídeos, afegint emoticones, canviant el format del text,…
  7. Quan escoltem un missatge de veu llarg, pot ser molt útil modificar la velocitat de reproducció entre la velocitat normal (1x), velocitat 1.5x fins a velocitat doble (2x). El missatge de veu més llarg del qual es té constància és un missatge d’un jove de Salamanca que va estar 1 dia, 5 hores i 44 minuts gravant el missatge amb el mòbil. El missatge encara no ha arribat al seu destinatari i el jove va ser atès a l’hospital d’una tendoflexia del dit polze. Whatsapp té previst, en futures versions, que els missatges de veu puguin ser traduïts a missatges de text.
  8. A continuació va recordar que tots els missatges de Whatsapp estan encriptats de punt a punt, de manera que ningú pugui llegir o escoltar els missatges si no és el seu destinatari. L’Àngel va mostrar un decàleg de bones pràctiques quan s’utilitza el Whatsapp:
  9. Tot seguit va fer un repàs dels diversos tipus de missatges que es poden enviar per Whatsapp: text, imatges, àudio, emoticones, documents, enllaços, ubicació i, en les darreres versions, també inclou la possibilitat de fer enquestes.
  10. També va recordar que quan enviem un missatge a una persona podem saber l’estat del missatge indicat per una o dues marques: enviat, lliurat, llegit.
  11. Els missatges de grup és una de les utilitats més emprada del Whatsapp. L’empresa s’ha esforçat en potenciar la gestió dels grups i, a més d’enviar missatges, podem posar una sala d’espera per afegir-se a un grup, posar una data de caducitat del grup, crear un grup amb una sola persona, crear una llista de difusió i crear comunitats.
  12. Finalment, va fer un repàs de les nombroses eines que podem utilitzar tals com les trucades de telèfon per Whatsapp, les videoconferències fins a 32 participants, guardar un xat en un document de Word, repassar les estadístiques o utilitzar la versió de Whatsapp a l’ordinador que es sincronitza amb el mòbil.

En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: