• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / 15/04 RESUM DE LA SORTIDA A LA ROCA DE SANT SALVADOR I LA MIRANDA DE SANTA MAGDALENA

15/04 RESUM DE LA SORTIDA A LA ROCA DE SANT SALVADOR I LA MIRANDA DE SANTA MAGDALENA

Montserrat és única, és màgica i mai defrauda, vagis per ón vagis sempre enamora.

Hem fet una ruta per assolir dos cims molt emblemàtics de la muntanya de Montserrat, la Roca de Sant Salvador i la Miranda de Santa Magdalena. Aquesta ruta també té racons, ermites, canals i la visita al Monestir de Montserrat.

DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI

L’hem fet un grup de 12 muntanyencs començant per la canal del Pou del Gat fins al camí de l’arrel, cap el Pla de la Trinitat i l’Ermita, i restes en runes, de la Trinitat. Ara ja tenim les muntanyes molt a prop i pugem a l’Ermita de Sant Salvador que està situada al costat de les runes i construïda en una balma obrada i disposa d’una cisterna per recollir l’aigua de la pared de la Roca de Sant Salvador. Ens dirigim cap el pla fort de la sortida, el cim de la Roca de Sant Salvador que s’accedeix per unes canals aèries i una xemeneia estreta que ens dur directament al cim. Gaudim de les vistes, tan de la muntanya de Montserrat com de les diferents muntanyes i municipis que l’envolten. Fem les fotos obligades i cap el següent objectiu, la Miranda de Santa Magdalena.

Recuperem el camí, anem fins el coll de la canal Plana pel camí de les Lluernes i trobem el trencall de baixada al costat de la Panxa del Bisbe fins al Pla dels Ocells. Des d’aquest punt, una pujada fins a arribar al camí que ve del Pla de les Taràntules a Sant Jeroni. Prenem la direcció cap a la zona dels gorros tot passant per la Gorra Frígia, la Magdalena superior i la inferior. Per les escales de Jericó accedim a les runes i al cim de Santa Magdalena, amb unes vistes espectaculars. Ja hem fet els dos cims i el que queda ja és tot de baixada, passem i creuem l’Ermita de Sant Onofre, que es troba en un estat molt ruïnós i a prop de l’Ermita de Sant Joan. Parem per dinar i descansar una estona i a continuació anem per una pista ampla en lleugera baixada fins l’estació del cremallera de Sant Joan al Pla de les Taràntules. Continuem baixant per aquesta pista, ara encimentada, en direcció a l’Ermita de Sant Miquel. A prop trobem el camí que porta al mirador de la Creu, des d’on tenim una visió general del Monestir de Montserrat i les muntanyes que l’envolten. Ara ja només resta una baixada fins el monestir i la gran afluència de visitants que sempre té. Una petita parada i ens dirigim cap el camí dels Degotalls que ens durà fins el punt de sortida de l’excursió.

Ruta molt recomanable i amb molts atractius. Hem gaudit i rigut amb bona companyia.

Podeu clicar sobre la imatge per veure un àlbum de fotografies de la sortida:

Podeu clicar sobre la imatge per veure el track de la sortida: