• WIKILOC UES





  • Inscripcions activitats


  • « 01/2025 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    30
    31
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Inclusiva

Inclusiva

L’any 2022 a la UES vam començar a treballar per tal que persones amb diversitat funcional visual i auditiva poguessin participar en les nostres activitats de marxa nòrdica. Amb el temps, un bon grup de voluntaris i voluntàries ha fet créixer aquest projecte i ja comptem amb persones cegues a altres seccions com la de senders i/o gent gran. També hem realitzat alguna sortida específica i adaptada com l’ascenció al Pedraforca amb una persona persona sordcega o vam organitzar sessions d’escalada inclusiva amb la col·laboració de la Panxa del Bou.

Mensualment, oferim una sortida inclusiva oberta a persones amb diversitat funcional i també oberta a persones que tinguin interés en ser guies-voluntaris inclusius. Aquestes activitats les trobareu referenciades a ‘Propers activitats’. L’activitat és gratuïta però cal inscriure’s-hi.

A més, tot els dilluns comptem amb un grup estable de marxa nòrdica inclusiva per a persones amb discapacitat visual.
Horari: de 9:30 a 12 h
Lloc de trobada: Estació FGC Creu Alta
Responsable:  Leonor Valero

A part, també col·laborem amb altres entitats realitzant caminades adaptades a tothom i per donar visibilitat a la seva tasca.

Col·laboracions:

  • 1a Caminada CipoFest, setembre 2023
  • 2a Caminada popular CipoFest, setembre 2o24
  • Camina pel TDAH, octubre-novembre 2024

Per a més informació del projecte, o bé si hi esteu interessats com a usuaris o guies, ens podeu escriure inclusiva@ues.cat

There are no upcoming events at this time.

El nostre objectiu és ampliar horitzons per tal que persones amb altres capacitats funcionals diverses puguin participar en les nostres activitats. Amb aquest objectiu necessitem persones que puguin realitzar l’acompanyament per tal de cobrir les necessitats que puguin sorgir tant individuals com col·lectives.

Busquem amants de la muntanya i de l’excursionisme interessats en l’àmbit inclusiu i /o professionals d’aquest sector.

T’uneixes al projecte de la UES inclusiva? Fes-te’n voluntari@

Per ara només cal que complimentis aquest formulari i ben aviat ens posarem en contacte amb tu per explicar-te el projecte de la UES inclusiva i el seu funcionament.

Gràcies per fer-ho possible!

Informació i notícies

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya impulsa el primer curs de Marxa Nòrdica inclusiva que organitza la nostra entitat el proper 4 de novembre a Can Deu.

El curs està especialment pensat per a gent amb discapacitat visual que vulgui practicar Marxa Nòrdica però està obert a tothom.

Leonor Valero Omedes, sòcia de la UES, monitora de Marxa Nòrdica, amb experiència en inclusió, serà l’encarregada de dirigir la jornada on es posarà en pràctica el nou sistema, NW Blind (una subjecció especial pensada per guaitge de persones amb discapacitat visual que permet tenir els braços lliures) per a millorar la conducció.

Taller adreçat principalment a instructors/es de marxa nòrdica i a qualsevol persona interessada en l’àmbit inclusiu.

Més informació sobre el curs

La UES inclusiva continua fent petites però grans passes i proposa, en col·laboració amb la Panxa del Bou, tres sessions d’escalada inclusiva.

Les sessions tindran lloc els dies 5, 10 i 17 d’octubre a les instal·lacions de l’escola d’escalada la Panxa del Bou (C. Quintana, 80), en horari de matí (11h) i aniran a càrrec d’un tècnic titulat de la PxB amb l’acompanyament d’un guia de la UES. La pràctica d’aquestes sessions serà amb corda i està limitada a 6 persones.

Per a més informació contacteu-nos!

El dijous 13 de juliol de 2023 el Daniel Risco, persona sordcega i sòcia de la Unió Excursionista de Sabadell, va aconseguir complir el seu repte de assolir el cim del Pollegó Superior de 2.506 m. a la muntanya del Pedraforca.

La ruta triada pel Daniel es va iniciar al poble de Gósol 1.420 m. Tot resseguint el PR-C 123 que a través de la Obaga de la Tossa i la Tartera de Gósol accedeix a l’Enforcadura i des de allà assolir el cim.

En Daniel, guiat pels companys Salvador Berdajin, Josep Giralt i Manolo Barcia tots tres socis de la UES; i l’Edu i en Josep, guies de muntanya de l’ONCE, va triar la barra direccional com a eina de progressió per superar els 1.200 metres de desnivell que calia superar per a assolir el cim.

Amb l’assoliment d’aquest repte, el nou projecte de la UES-Inclusiva continua treballant amb persones amb capacitats diverses per tal que les activitats de muntanya siguin per a tothom.

Aquest projecte va néixer amb la Marxa Nòrdica per a persones cegues, situant la UES com una de les entitats pioneres en fer accessible aquest esport a persones cegues o amb baixa visió. Des de llavors, altres seccions han realitzat sortides amb persones cegues, com senders, i aquest ha estat el primer acompanyament a alta muntanya.

/ Galeria, Inclusiva, Notícies