• Inscripcions activitats


  • « 07/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
    4
Home / Notícies / Resum xerrada App TwoNav, un GPS de muntanya al teu mòbil

Resum xerrada App TwoNav, un GPS de muntanya al teu mòbil

Continuant amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al 1r trimestre de 2022, el passat dimarts 1 de març vam comptar amb la participació del Manuel Barcia, tècnic de senders (ECAM), que ens va explicar el funcionament de l’App TwoNav, des de la instal·lació fins la seva utilització com a GPS de muntanya.

En aquesta xerrada hi va haver una audiència màxima de 38 participants que van seguir les explicacions del Manuel Barcia. Us recomanem que mireu el vídeo de la xerrada que trobareu al final de la pàgina i que estarà disponible al canal de YouTube de la UES els propers 15 dies.

Tot seguit fem un petit resum de la xerrada:

  1. Va començar explicant que l’app era exactament la mateixa que podiem trobar en els dispositius GPS de la marca TwoNav.
  2. Tot seguit va explicar el procés d’instal·lació de l’app:
    1. L’app es pot obtenir gratuïtament tant en la botiga Android (TwoNav: GPS Rutes & Mapes Senderisme Bici) com en la botiga d’Apple (TwoNav: Rutas Mapas).
    2. Una vegada instal·lada, cal registrar-se a la pròpia aplicació i ja és totalment operativa.
    3. La versió premium, a un preu de 5,99 €, també està disponible a les botigues d’Android (TwoNav Premium: GPS Rutes & Mapes Senderisme Bici) i Apple (TwoNav Premium: Rutas Mapas). També cal registrar-se. Si el registre es fa dintre de l’app aleshores la llicència només és vàlida per al dispositiu instal·lat. Si el registre es fa previament a la web (Registra’t a TwoNav) aleshores es pot instal·lar l’app fins a tres dispositius.
  3. Una de les característiques més importants de l’app és el gran nombre de mapes als quals es pot accedir a l’aplicació. Podem tenir diversos mapes visibles formant capes que se superposen. Podem tenir el mapa 50K de tot Catalunya com a mapa base i mapes d’Alpina o Piolet com a mapes de muntanya. Els mapes de l’editorial Alpina es poden comprar a la pròpia app al mateix preu que els mapes en paper (9,90 €), encara que es poden aprofitar ofertes i comprar-los a mitad de preu (4,95 €) a la web.
  4. Entrant en el funcionament de l’app, va començat explicant la pantalla de l’app. En la part superior, per defecte, hi ha tres butons: Activació del GPS, canvis de Perfil i gravació del track. Prement sobre la barra superior apareix un menú de configuració de la barra superior.
  5. Una de les noves característiques és l’accés al núvol GO, el sistema d’emmagatzematge virtual al Núvol de TwoNav. Es disposa fins 1 GB d’espai disponible al núvol per emmagatzemar les activitats.
  6. Una altra característica que incorpora és la de Amigos que permet compartir la posició amb altres persones que tinguin la mateixa app i fer el seu seguiment.
  7. A la pantalla podem distingir els elements següents:
    1. Butó la meva posició.
    2. Butons de zoom.
    3. Possibilitat de veure el mapa en pantalla sencera.
    4. Eines complementàries: Brúixola, mapes 2D/3D, situar Waypoints,..
  8. A la barra inferior podem distingir:
    1. Butó Començar: accedeix a les opcions per triar activitat, rutes, comparar activitats (trackattack),….
    2. Butó de tres ratlles, a l’esquerra: permet accedir al menú principal de l’app amb totes les opcions de configuració, accedir a les teves activitats, rutes,…
    3. Butó de tres punts, a la dreta: permet configurar la pantalla activa.
    4. Eines complementàries: Brúixola, mapes 2D/3D, situar Waypoints,..

  9. En l’opció Mapes del menú principal trobarem la llista de tots els mapes disponibles, tant els mapes offline com els mapes online, i els mapes que hem comprat. Podem activar-los i desactivar-los. Hi ha una jerarquia de mapes. El darrer mapa activat és el que ocupa la posició superior en la jerarquia de mapes.
  10. Tot seguit, va explicar com afegir tracks al mapes. Ja siguin tracks que hem gravat prèviament i es troben ja a l’app, com els tracks que ens han enviat, per exemple, en WhatsApp. L’app llegeix tracks tant en format gpx com en el seu propi format trk. Cal remarcar que el track i els waypoints s’emmagatzemen en fitxer diferents.
  11. Finalment, va explicar que els mapes que gestiona l’app estan en format RMAP. Així si es disposa d’un mapa en aquests format es pot afegir directament al mòbil a copinat-lo al directori Maps de l’app.

Després de respondre a algunes preguntes, vam donar per acabada aquesta xerrada i donem les gràcies al Manuel per la seva interessant explicació sobre les característiques de l’app TwoNav.

En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: