• Inscripcions activitats


 • « 12/2023 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  27
  28
  29
  30
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
Home / Muntanya / 05/ 03 RESUM DE LA SORTIDA AL PIC DE FONT FREDA

05/ 03 RESUM DE LA SORTIDA AL PIC DE FONT FREDA

Resum de la sortida de raquetes al Pic Font Freda

L’estació hivernal de Porté-Puymorens està situada a l’extrem occidental de l’Alta Cerdanya, fent frontera amb Andorra i amb la regió veïna de l’Ariège. És una zona força freqüentada a l’hivern, quan la neu cobreix aquestes muntanyes, per la pràctica de l’esquí i per fer ascensions amb esquí de muntanya. Però quan arriba la temporada estival, es converteix en una zona solitària i amb cims assequibles. El Pic de Font Freda és un pic dels Pirineus Orientals. Està situat prop del Pic de l’Estanyol, i al nordest del Pic de les Valletes.

Un grup de catorze persones hem fet la sortida en condicions de meteorologia dèbil i amb neu nova i abundant. En la primera part del recorregut calia fer servir les raquetes de neu per no enfonsar-se, però la canal l’hem trobat amb neu que ha facilitat la pujada, però ha estat imprescindible utilitzar els grampons per seguretat i pel fort pendent. Un cop assolit el cim, situat sobre una gran superfície plana, ens dirigim per unes canals amb força pendent per baixar, caldrà extremar la seguretat i fer servir el piolet a més dels grampons. Les condicions de neu són bones, però el temps empitjora, entra la boira i comença a caure la neu prevista. Un cop abaix de la canal només caldrà transitar per zones tranquiles i per les pistes d’esquí fins l’aparcament.

Una sortida molt interessant i amb la possibilitat de fer servir els coneixements de progressió i seguretat en alta muntanya.

Repte aconseguit i molt feliços!

Podeu veure un resum de fotos de la sortida clicant sobre la foto.

PIC DE FONT FREDA

Podeu veure la ruta clicant sobre la foto de Wikiloc.