• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Muntanya / 05/ 03 RESUM DE LA SORTIDA AL PIC DE FONT FREDA

05/ 03 RESUM DE LA SORTIDA AL PIC DE FONT FREDA

Resum de la sortida de raquetes al Pic Font Freda

L’estació hivernal de Porté-Puymorens està situada a l’extrem occidental de l’Alta Cerdanya, fent frontera amb Andorra i amb la regió veïna de l’Ariège. És una zona força freqüentada a l’hivern, quan la neu cobreix aquestes muntanyes, per la pràctica de l’esquí i per fer ascensions amb esquí de muntanya. Però quan arriba la temporada estival, es converteix en una zona solitària i amb cims assequibles. El Pic de Font Freda és un pic dels Pirineus Orientals. Està situat prop del Pic de l’Estanyol, i al nordest del Pic de les Valletes.

Un grup de catorze persones hem fet la sortida en condicions de meteorologia dèbil i amb neu nova i abundant. En la primera part del recorregut calia fer servir les raquetes de neu per no enfonsar-se, però la canal l’hem trobat amb neu que ha facilitat la pujada, però ha estat imprescindible utilitzar els grampons per seguretat i pel fort pendent. Un cop assolit el cim, situat sobre una gran superfície plana, ens dirigim per unes canals amb força pendent per baixar, caldrà extremar la seguretat i fer servir el piolet a més dels grampons. Les condicions de neu són bones, però el temps empitjora, entra la boira i comença a caure la neu prevista. Un cop abaix de la canal només caldrà transitar per zones tranquiles i per les pistes d’esquí fins l’aparcament.

Una sortida molt interessant i amb la possibilitat de fer servir els coneixements de progressió i seguretat en alta muntanya.

Repte aconseguit i molt feliços!

Podeu veure un resum de fotos de la sortida clicant sobre la foto.

PIC DE FONT FREDA

Podeu veure la ruta clicant sobre la foto de Wikiloc.