El passat dimarts, 30 de novembre, va tenir lloc una nova presentació del cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al 4rt trimestre de 2021. En aquesta presentació, en Jaume Pujol va mostrar la configuració bàsica de l’app així com la seva utilització per moure’s per la muntanya.
En aquesta xerrada hi va haver una audiència de 43 participants que van seguir les explicacions del Jaume Pujol. Tot seguit fem un petit resum de la xerrada. Al final de la pàgina teniu l’enllaç al vídeo de tota la xerrada que estarà disponible al canal de YouTube de la UES els propers 15 dies.
- OsmAnd és una app de propòsit general, semblant a altres apps com OruxMaps, LocusMaps, TwoNav,… orientada a la navegació per perfils i utilitzant com a base el mapa d’OpenStreetMap. Tota la informació sobre l’app la podeu trobar a la seva web OsmAnd. Una de les característiques importants de l’app és que té versions tant per dispositius amb el sistema Android (OsmAnd+ for Android) com per a dispositius amb el sistema iOS (OsmAnd for iOS).
- Una altra característica important de l’app és que es desenvolupa sota llicència GPL3. Això significa que els autors distribuixen lliurament el codi de l’app i els usuaris poden col·laborar en el seu desenvolupament i compartir-lo amb altres usuaris sempre que mantinguin les mateixes condicions. El codi de l’app és pot obtenir a Github, un catàleg de software ampliament utilitzat en la comunitat de distribució de codi obert. La versió lliure de l’app per a dispositius Android es pot obtenir en la botiga d’apps per a dispositius Android F-droid. En aquest cas, els autors demanen als usuaris que contribueixin amb una donació al desenvolupament de l’app.
- Atès el gran nombre de funcionalitats de l’app i la dificultat de trobar informació en català o castellà (la web només està traduïda a l’anglès, alemany i rus) ha aconsellat fer un resum de les característiques més importants de l’app per ajudar als usuaris a configurar i utilizar OsmAnd. A continuació adjuntem aquests resums tant per a la versió per a dispositius Android com per a dispositius iOS.
osmand-android
que podeu descarregar en aquest enllaç: Manual per a versions Android
osmand-ios
i en aquest enllaç: Manual per a versions iOS.
- Finalment, si voleu fer un seguiment i obtenir puntual informació sobre el desenvolupament de la app, us podeu subscriure al canal que els desenvolupadors tenen a Twiter @OsmAnd i a Facebook. També us podeu subscriure a un dels canals de Telegram mantingut per els usuaris. En castellà el canal és t.me/osmand_es.
En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: