• Inscripcions activitats


  • « 11/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
Home / Notícies / Cicle de cinema i projeccions de muntanya,trajectòries i reptes d’ahir

Cicle de cinema i projeccions de muntanya,trajectòries i reptes d’ahir

Aquest octubre i novembre, torna el Cicle de Cinema i Projeccions de muntanya a la sala d’actes. En aquest Cicle i, al llarg de quatre sessions, farem un viatge al passat commemorant fites que avui ens poden semblar accessibles i fàcils però, que fa uns anys enrere, eren veritables reptes. Posem la mirada en aquella altra manera de viure l’excursionisme, la muntanya i l’alpinisme: el de descoberta, el d’assolir cims i fer camí amb un material que avui ens sembla impensable, aquell que requeria temps i temps de preparació i on tot era una veritable aventura i omplia la motxilla d’experiències difícils d’oblidar.

Començarem el cicle amb una trajectòria, la d’en Jordi Pons, qui ens presenta novament el documental que repassa la seva trajectòria alpinística. Jordi Pons, quan els records pesen més que les esperances es va poder veure a l’Auditori de la Fundació 1859 Caixa Sabadell el passat mes de maig, i ara el projectem de nou a la sala d’actes per a totes aquelles persones que no van poder assistir-hi o bé volen tornar a veure el documental i escoltar a en Jordi Pons, tot un referent de l’alpinisme català i que porta més de 75 anys en actiu.

La següent sessió la dedicarem a un documental de gran valor històric que narra la travessa del Pirineu a peu impulsada per les famílies Cuenca-Burzón, Sallent- Mücke-Garcia, Sellent- Vilarubia, Platz- Macià i Viñas-Crusafont, feta entre els anys 1970 i 1976, des del Cap de Creus i fins al cap Higer a Hondarribia, tota una aventura que ens evoca l’excursionisme de descoberta.

A les següents sessions commemorarem els 50 anys de les dues primeres grans expedicions de la UES i de la ciutat. Realitzades el 1974 a la regió de l’Hoggar (Sàhara) i al Gran Atlas al Marroc. En aquestes dues sessions es realitzarà una projecció de fotografies comentades per part dels protagonistes de les dues expedicions.

Les quatres sessions tindran lloc a la sala d’actes a les 19 h, i l’entrada serà oberta i gratuïta per a tothom.

PROGRAMA

Dijous 10 d’octubre

Jordi Pons, quan els records pesen més que les esperances (documental)

El documental repassa la trajectòria alpinística de Jordi Pons. L’ascensió portada a terme al cim del Mönch de 4099 m als Alps suïssos, amb un equip col·laborador, esdevé el fil conductor que permet donar a conèixer les experiències de més de 75 anys d’aquest alpinista català amb reflexions compartides amb destacats personatges del món de la muntanya.

Col·loqui posterior amb Jordi Pons i Jaume Altadill, director del documental.

Dijous 24 d’octubre

Travessa del Pirineu, 1970-1976 (pel·lícula documental)

Narra la travessa del Pirineu a peu impulsada per les famílies Cuenca-Burzón, Sallent- Mücke-Garcia, Sellent- Vilarubia, Platz- Macià i Viñas-Crusafont, feta entre els anys 1970 i 1976, des del Cap de Creus i fins al cap Higer a Hondarribia, en una època en la qual no es disposava dels recursos que comptem actualment, ni tan sols del GR que coneixem avui. Un documental de gran valor històric que ens evoca l’excursionisme de descoberta i aventura. Filmat en Súper 8 i digitalitzat.

Presentarà l’acte Anna Maria Crusafont, participant de la travessa.

Dijous 7 de novembre

Commemoració ‘50 anys de l’Expedició Gran Atlas’ (projecció fotogràfica comentada)

Al juliol de 1974 un grup de socis membres del Club Alpí Sabadell (CAS) van realitzar la segona expedició de la UES (la primera va ser a l’abril del mateix any a l’Hoggar), amb l’objectiu de conèixer i assolir els cims i agulles de la serra del Gran Atlas al Marroc.

L’expedició estava formada per Nandi Sales, Xavi Balet, Manel Fuertes, Ramon Font, Miquel Comes, Miquel Salomó i Àngel Artigas, set joves escaladors i muntanyencs, d’entre 17 i 19 anys, que durant 17 dies assoliren 6 primeres ascensions absolutes, 10 cims de més de 4000 m i una segona ascensió estatal.

Commemorem aquesta fita amb una projecció comentada de diapositives digitalitzades i una mostra de material de l’expedició. Es comptarà amb els membres de l’expedició.

Dijous 21 de novembre

Commemoració 50 anys de l’Operació Sàhara. Hoggar’ (projecció fotogràfica comentada)

La primera expedició que portaren a terme íntegrament membre de la UES fou l’abril de 1974.

La titularen Operació Sàhara i fou a la regió de l’Hoggar. L’equip el formaren Carles Olivella, Josep Majó, Joan Miquel Dalmau, Josep Fígols, Anna Puig, Josep Ibars i Maria Antònia Soler. Es varen fer quatre primeres estatals.

Commemorem aquesta primera expedició UES amb una projecció comentada de fotografies per alguns dels membres de l’expedició.