• WIKILOC UES





  • Inscripcions activitats


  • « 12/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Notícies / resum de la xerrada el parc natural del Cap de Creus, un paisatge espectacular i molt salvatge

resum de la xerrada el parc natural del Cap de Creus, un paisatge espectacular i molt salvatge

Seguint amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al primer trimestre del 2023, vam comptar amb la col·laboració d’en Ponç Feliu, director del Parc Natural del Cap de Creus, que ens va oferir la xerrada que porta per títol el parc natural del Cap de Creus, un paisatge espectacular i molt salvatge .

En aquesta xerrada hi va haver una audiència màxima de 36 connexions que van seguir les explicacions d’en Ponç Feliu. Us recomanem que mireu el vídeo de la xerrada que trobareu al final de la pàgina i que estarà disponible al canal de YouTube de la UES els propers 15 dies.

Tot seguit farem un petit resum de la xerrada:

  1. Després de la presentació del conferenciant per part de l’Àngel Artigas, el Ponç Feliu va començar la seva intervenció oferint una visió general del Parc.
  2. A continuació va oferir una visió general de les característiques de la geologia, la fauna i la flora del Parc.
  3. El Parc del Cap de Creus és l’únic parc que protegeix tant la terra com el mar. La plataforma continental del mar té unes característiques diferents segons la seva fondària: les praderies de posidònia oceànica, els fons de roca costaners, fons detrítics, fons de sorra i fang, zona pelàgica, zones profundes.
  4. A continuació va enumerar les activitats econòmiques que es desenvolupen al litoral del parc i cal fer compatibles amb la preservació del parc: navegació, pesca artesanal, pesca esportiva, submarinisme,…
  5. Tot seguit va explicar les iniciatives que duen a terme en informació i educació ambiental.
  6. Un dels problemes més importants del parc ha estat l’ordenació dels accessos als àmbits terrestres i especialment l’accés a certes àrees del parc com són la punta del Cap de Creus, les cales meridionals i les pistes interiors. A tal fi, s’han millorat i regulat les àrees d’aparcament i, durant les èpoques de més afluència de visitants, s’ha posat en marxa un transport amb llançadora per accedir al parc.
  7. Un dels objectius del parc és la potenciació dels espais oberts amb la pastura, fer cremes controlades i paisatge en mosaic per evitar el incendis incontrolats, la preservació i recuperació del patrimoni cultural i històric, el manteniment dels usos i aprofitaments tradicionals sostenibles.
  8. L’altre gran objectiu del parc és la preservació de la riquesa geològica, la flora endèmica amenaçada, de la fauna amenaçada i, si és possible, la recuperació de la fauna extingida.
  9. Després de respondre a unes quantes preguntes del públic, el director del parc va concloure la seva intervenció.

En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: