• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Esquí / Esquí de Muntanya / Pic de Ginevre (2.382m) i Puig del Pla del Bernat (2.436m)

Pic de Ginevre (2.382m) i Puig del Pla del Bernat (2.436m)

Cinc de febrer. Per alguns, l’endemà de la nocturna a la Tosa. A dos quarts de nou del matí ens trobem al pàrquing de l’estació d’esquí de Puigbalador, a la comarca del Capcir. Avui tornem a ser 10 de colla. Volem pujar al Pic Ginèvre i al Puig del Pla de Bernat. Hem fet una bona tria ja que estem en un dels llocs mes innivats a dia d’avui del Pirineu Oriental.

Aquest itinerari està especialment recomanat per dies d’alt perill d’allaus en indrets més exposats, per sortides d’iniciació, per fer bonics descensos enmig del bosc desprès d’una bona nevada, o senzillament per gaudir de la natura, de boníssimes vistes i compartir-ho amb els companys. Aquest darrer ha estat el nostre cas.

Es dona la circumstància que l’estació està tancada per manca d’acord entre els actors que l’han de posar en marxa de nou., de manera que l’entorn es molt tranquil actualment.

Desprès de fer el perceptiu control d’arves iniciem la pujada per suaus pendents a la dreta de l’estació. Llueix el sol, la temperatura es molt agradable i a mesura que agafem alçada veiem darrera nostra la vall, amb el llac de Puigbalador, i al fons la serra de Madres, molt justa de neu. Xerrant xerrant, alguns dels companys feia temps que no ens veiem i ens hem posat al dia, arribem al Pic de Ginèvre. Bones vistes del Pic Roc Blanc amb el Llac Laurenti al fons.

Fem una ganyipada i seguim, sense treure pells, per la carena, en lleugera baixada, fins enfilar el llom del Puig del Pla de Bernat, amb vistes encara més espectaculars del Pic Peric, Vall de la Galba, Roc Blanc… Al fons es distingeix la Pica d’Estats. A llevant, la Serra de Madres i el Canigó al fons. També es veu el mar, es la costa del Roselló. Traiem pells i baixem per suaus i amples pales, fent eslàlom entre petits arbres. Posem pells de nou, per remuntar una mica en direcció al Pic Ginevre, però abans d’arribar-hi traiem ja pells per flanquejar fins  al punt on començarem a baixar.

Boniques i suaus pistes ens porten fins a la base de l’estació d’esquí. La neu estava ja compactada però era de molt bona qualitat de manera que hem gaudit moltíssim de la baixada, on tot-hom ha pogut lluir el seu estil. Tornem satisfets cap a casa tot planificant ja la propera sortida.