• WIKILOC UES





  • Inscripcions activitats


  • « 01/2025 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    30
    31
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Notícies / RESUM XERRADA GEOCERCA

RESUM XERRADA GEOCERCA

El passat dimarts, 23 de març, hem tancat el cicle de Xerrades obertes sobre Apps de meteorologia, orientació, muntanya i altres temes informàtics, corresponents al primer trimestre de l’any 2021, amb la xerrada Geocerca: la cerca del tresor impartida per en Jaume Pujol.

29 participants han seguit les explicacions sobre què és la geocerca, els antecedents, regles del joc i les apps més habituals per iniciar-se en aquest activitat que es pot veure com un joc. Tot seguit farem un petit resum dels principals passos a seguir per iniciar-se a l’activitat:

  1. Primer de tot és convenient conéixer què és la Geocerca i en què consisteix. Us recomanem l’explicació que hi ha a la Viquipèdia i a la web de l’ICGC, Geocerca.
  2. Les coordenades geodèsiques dels geoamagatalls s’emmagatzemen en llocs web que gestionen els usuaris i els amagatalls. La més coneguda i utilitzada és la web de Geocaching.com. El procediment bàsic per utilitzar aquesta web seria el següent:
    • Registrar-se a la web. Consulteu el document de com registrar-se en aquest enllaç. Geocaching.com ofereix dues modalitats de registre, la bàsica, que és gratuïta, i la premium, que és de pagament.
    • Accediu al mapa de geoamagatalls: Mapa i trieu un geoamagatall.

    • A la pàgina del geoamagatall trobareu tota la informació (propietari, coordenades, atributs, descripció, pistes…) del contenidor. Podreu descarregar la informació en format GPX o registrar el geoamagatall si ja l’heu trobat.
  3. A més de la web de geocaching, podem disposar de la seva app (disponible a l’App Store i a Google Play). El funcionament de l’app és molt semblant a la web però, a més, podem navegar directament amb la brúixola o amb una aplicació externa de navegació (Google Maps, OruxMaps, OsmAnd,…).

    Aquesta app és plenament operativa per a usuaris premium però té certes limitacions per als usuaris bàsics.

  4. Per a usuaris Android hi ha diverses apps per seguir aquestes activitats. Una de les més ben valorades és l’app c:geo. El procés de registre i configuració és una mica més complicat que l’anterior però també podeu trobar-ne la descripció en aquest enllaç.

    El funcionament és semblant a l’anterior app però permet l’accés a molts més geoamagatalls que en l’app de geocaching. A més, permet una navegació sense app externa i la possibilitat de descarregar mapes offline que en l’aplicació de geocaching está restringit a usuaris premium.

  5. Finalment, afegir que la geocerca és una activitat adequada per a totes les edats però que és molt aconsellable per iniciar els joves en l’orientació, la navegació amb gps i en el respecte a la natura. Com a anècdota indicar que, aprofitant el programa d’exploració de Mart per la NASA amb el robot Perseverance Rover, es va lliurar el primer traçable interplanatari. Podeu trobar més informació en aquest enllaç: Mars Perseverance Rover.

  6. Enllaços d’interès: