• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / RESUM DE LA SORTIDA AL TOSSAL DE LES VIUDES

RESUM DE LA SORTIDA AL TOSSAL DE LES VIUDES

Un grup de 13 excursionistes hem gaudit d’una sortida espectacular per uns paratges molt desconegut per tots nosaltres. Hem gaudit d’unes vistes panoràmiques des del cim -360 graus-, amb un cel net i perfecte per reconèixer els voltants.

El Tossal de les Víudes -a la contrada se l’anomena el Tossal de la Viuda- és una muntanya de 1.379 metres que es troba entre els municipis de Montmajor, al Berguedà, i de Guixers, al Solsonès. És el cim més alt de la Serra dels Bastets. El vessant nord forma part del terme municipal de Guixers i el vessant sud, del de Montmajor (i més concretament, de l’enclavament de Valielles de Busa).

Ruta normal

Es puja fàcilment al cim des del camí aparent, però sovintegen els pedrons que senyalen els passos dubtosos. Ofereix una espectacular vista de les agulles i crestes paral·leles de la Serra dels Bastets fins a la Creu del Codó.

Serra de Valielles des de Busa

Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC.

El tossal de les Viudes és un esvelt cim de 1378 metres, de nom singular, situat entre la serra dels Llengots i la de Valielles, i davant mateix de la cinglera N de la serra de Busa. Degut a la seva privilegiada posició té una vista fantàstica de la serra de Busa, del pantà de la Llosa del Cavall i de totes les anfractuositats d’aquesta singular i trencada zona.

La seva ascensió no és ni fàcil ni difícil. Fins el collet que dona pas al grauet de Valielles no té cap problema, excepte la forta pujada. Després la pujada del collet al cim no és difícil, però el camí és perdedor, però hi ha fites fàcils de seguir. Hi ha zones amb timba, però només al vessant S. Arribem a la punta més alta, però una mena de creu i una estaca vermella están en un segon cim una mica més baix. Hi accedirem immediatament. També gaudim d’una gran vista de la vall de Valielles amb el bonic racó de Sant Andreu, també del Pedraforca i de la serra d’Ensija, amb el destacat cogulló d’Estela. Poc abans d’arribar al collet passem pel costat de la roca de la Creu, una gran pedra on hi ha gravada una petita creu pintada de color vermell. Normalment aquesta excursió segueix baixant pel Grauet i flanquejant pel vessant S fins arribar al Grauet dels Llengot. Per començar aquesta excursió ens hem de situar a la casa de colònies d’Aiguaviva, a la que s’arriba des de la carretera de Sant Llorenç de Morunys a Berga, (hi ha un rètol que ho indica).

Podeu clicar sobre la imatge per veure un àlbum de fotos de la sortida:

TOSSAL DE LES VÍUDES

Podeu clicar sobre la imatge per veure el track de la ruta: