• Inscripcions activitats


  • « 10/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
Home / Muntanya / 12-13/10 SORTIDA DE CAP DE SETMANA AL PIC DE POSETS

12-13/10 SORTIDA DE CAP DE SETMANA AL PIC DE POSETS

CAP DE SETMANA PER ASCENDIR AL PIC DE POSETS PERNOCTANT AL REFUGI ÀNGEL ORÚS.

A continuació teniu l’anunci de la sortida:

PIC DE POSETS

El pic de Posets, també conegut com a punta de Llardana, amb 3.375 m d’altitud, és el segon cim més alt dels Pirineus, després de l’Aneto (tots dos a la província d’Osca, comunitat autònoma d’Aragó). Amb una prominència de 1.125 m, al mig del massís, la vista que ofereix el fa un objectiu desitjable per a molts alpinistes.

L’ascensió al pic de Posets (o Tuca de Llardana) per la ruta més habitual és la que puja des de la vall d’Eriste per la canal Fonda. Aquesta ruta es coneix també com la Ruta Reial, en ser la ruta més curta de les múltiples vies d’accés al Posets. El primer dia es puja des del pont d’Espigantosa fins al refugi Àngel Orús on passem la nit. El segon dia es corona el cim i es baixa novament fins a la Pleta d’Estall. El cim del Posets és el segon cim més alt del serralada pirinenca, després de l’Aneto. Aquest és un cim molt freqüentat que té unes vistes meravelloses en ser el més aïllat de les grans muntanyes pirinenques. L’envolten: el Gran Bachimala, el Gourgs Blancs i el Perdiguero (al N), i l’Aneto i la Maladeta (a l’E). El massís del Posets es troba al nord de la província d’Osca (Aragó) entre les valls d’Estós, de Chistau i d’Eriste, a l’interior del Parc Natural Posets-Maladeta. La seva altura i situació privilegiada fan que el Posets sigui una muntanya fàcil d’identificar per la seva silueta trapezoidal.

REFUGI ÀNGEL ORÚS

El Refugi Àngel Orús o El Forcau està situat a la vall de L’Aigüeta de Grist, al peu de les Agulles del Forcau, a 2.148 m d’altitud. És un refugi de muntanya guardat tot l’any amb 98 places en habitacions amb dutxa i bany. Disposa d’aigua corrent, dutxes i lavabos, aigua calenta, servei de bar i menjador, mantes, farmaciola, armariets, calçat de descans i aula polivalent. També ofereix telèfon i sistema de telecomunicacions per a socors.

Clicant sobre la imatge podeu accedir als tracks de les rutes:

Algunes fotos de la ruta: