• « 10/2020 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  28
  29
  30
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

 • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Escola de Muntanya.- Ascensió a l’Aneto amb guia d’alta muntanya

11/10

Ascensió a l’Aneto amb guia de muntanya per pujar el cim més alt dels Pirineus.

Sortida guiada per pujar a l’Aneto (3404 metres) amb grup reduït, partint de la Besurta o del Refugi de la Renclusa, passant per la glaçera i l’espectacular Pont de Mahoma. Grans vistes des de dalt.

L’ascensió a l’Aneto per la via clàssica normal és la forma més fàcil i utilitzada per ascendir al sostre dels Pirineus i compta amb tots els ingredients d’una ascensió alpina: neu roca i fins i tot gel. Tot i que es pot realitzar la ruta en una sola jornada també es pot dividir l’ascensió en 2 etapes.

A la primera jornada es puja fins al refugi de la Renclusa situat a més de 2000 metres d’altitud on podrem recuperar forces i prendre un primer contacte amb l’altitud. A la segona jornada, cal guanyar el pas al Portillón per assolir la glacera de l’Aneto que es recorre amb grampons per progressar amb seguretat fins que a la part final haurem de superar l’últim pujada i just després ja podrem visualitzar el cim. En aquest punt trobarem l’últim obstacle de l’ascensió: el pont de Mahoma on haurem d’escalar un estret pont de roca.

Què inclou el preu:

 • Guia d’Alta Muntanya UIAGM).
 • Assessorament tècnic previ a la sortida.
 • Garantia d’activitat amb places limitades.
 • Material de seguretat col·lectiu (cordes de seguretat, mosquetons, cintes …).
 • Grampons, arnès, piolet i casc.
 • Reportatge fotogràfic (digital). A
 • Assegurança bàsica d’accidents i de RC.

No inclou: allotjament, equip o material necessari, pujada al Refugi el dia abans si es vol pernoctar al Refugi.

Socis: 93€ / soci@web i no socis: 121€

Dificultat: La dificultat global de l’ascensió està catalogada com a F + / PD-. Requereix l’ús de grampons, piolet, arnés, casc i corda, tècniques d’alpinisme per progressar per la glacera i tècniques d’escalada per superar el tram final de el Pont de Mahoma, amb passos de catalogats com IIº / IIIº.

Cal comptar amb la preparació física suficient per poder superar un desnivell màxim d’ascens de 1600 metres positius i 1600 negatius en una sola jornada i 16 km. 

El material tècnic necessari per realitzar aquesta activitat és el personal: arnés, casc, piolet i grampons. El material col·lectiu com les cordes, els mosquetons de seguretat i cintes són aportats pel guia de l’activitat. L’equip personal que cal portar per fer l’ascensió com a mínim ha d’estar format per motxilla, ulleres, guants, botes i roba de muntanya. Un cop inscrits rebreu assessorament personalitzat per preparar la motxilla de la millor manera possible. Cal portar també aigua per hidratar-se i una mica de menjar per picar al llarg dels dies de marxa. Ha de ser lleugera però energètica com plàtans, entrepans petits tipus sandvitx, galetes … El sopar i l’esmorzar de l’ascensió les tindrem cobertes al refugi.

Qui és el guia? Ferran Martínez, Guia d’Alta Muntanya UIAGM, tècnic esportiu superior d’Alta Muntanya, director de l’Escola de Muntanya de la UES

Inscriu-te ara!

Mostra els detalls

Data:
11/10
Categories d'Esdeveniment:
, , ,

Organitzador

UES
Web:
ues.cat