• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Muntanya / 03/02 SERRA DEL VERD (2283 m). BERGUEDÀ-SOLSONÈS

03/02 SERRA DEL VERD (2283 m). BERGUEDÀ-SOLSONÈS

Sortida d’iniciació a les raquetes de neu, apta per a tothom que vulgui participar i endinsar-se a la muntanya per un lloc fàcil i amb bones vistes. ANIMEU-VOS!

Anunci de la sortida:

LA SERRA DEL VERD

La Serra del Verd és una petita serralada del pre-Pirineu català. Situada al sud de la Serra del Cadí, amb la Serra del Port del Compte a l’oest i l’idíl·lic Pedraforca a l’est. No es un indret de molta innivació, doncs la seva modesta altura, poc menys de 2300 metres al punt més alt, el Cap del Verd, i la seva situació fa que el blanc element sigui car de veure.

Entre la serra d’Ensija i la del Port del Comte hi trobem, en un segon terme, la del Verd. Des de Gósol és més discreta i suau de formes i d’ascensió fàcil i agraïda que les dues primeres.

La ruta escollida ofereix llargs trams per prats careners amb vistes espectaculars, alhora que permet un caminar tranquil i constant. Per a aquells que la practiqueu, és una sortida molt adient per fer en la modalitat de marxa nòrdica. Un luxe per a les cames i els ulls!

El seu cim podem gaudir d’una magnífica vista de la cara oest del Pedraforca.

A l’anada hem allargat el recorregut una mica tot passant pel camí que dona accés a la zona de les roques: sota els nostres peus queden les roques de les Fous i, davant nostre, la roca d’en Carbassa. La carena per on passem té orientació perpendicular respecte a les properes del Cadí o d’Ensija. Desconeixem si potser per això els seus cims s’anomenen ‘caps’ i no puigs o pics.

Tan bonica com desconeguda, la Serra del Verd passa força inadvertida al costat d’un reclam turístic tan conegut com és el Pedraforca. Precisament això pot fer que sigui un dels itineraris més interessants que podem fer a la vall de Gósol i que, a més, té unes panoràmiques excepcionals de la cara oest del Pedraforca, però també, de la serra del Cadí i de la Vall de Lord.

ITINERARI*

Ermita de Sta Margarida (1476 m) – Coll de Mola – Portell de l’Ós – Pla de la Font – Cap del Verd (2282 m) – Collada dels Belitres – Torrent Fosc – Pista a Gósol – Ermita de Sta. Margarida.

*Segons l’estat de la neu i el risc d’allau, evitarem el Torrent Fosc desfent el camí des del cim.

Algunes fotos de la Serra del Verd a l’hivern:

Track de la ruta a seguir: