• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / 15/04 ROCA DE SANT SALVADOR I LA MIRANDA DE SANTA MAGDALENA, MONTSERRAT

15/04 ROCA DE SANT SALVADOR I LA MIRANDA DE SANTA MAGDALENA, MONTSERRAT

Proposem un itinerari per la serra de Montserrat per assolir dos cims molt característics, la Roca de Sant Salvador i la Miranda de Santa Magdalena, que formen part de la llista de 100 cims de la FEEC.

LA ROCA DE SANT SALVADOR

La Roca de Sant Salvador, també coneguda com a l’Elefant perquè la part que es veu des de la banda del monestir recorda aquest animal, es troba a Montserrat, concretament a la regió de Tebaida. El punt més alt és a 1156 metres sobre el nivell del mar. Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC. (Viquipèdia)

LA MIRANDA DE SANTA MAGDALENA

La Miranda de Santa Magdalena és un dels cims més alts i destacats de Montserrat, a la zona sud-est de la serra. Administrativament pertany al municipi de Collbató i, per tant, a la comarca del Baix Llobregat. És una cresta llarga i ampla, pràcticament plana. Just abans de coronar els darrers metres, en un petit pla, hi ha les ruïnes de l’ermita que comparteix nom amb el cim: l’ermita de Santa Magdalena. Des d’aquí, apropant-nos al cingle nord, tindrem una bona vista parcial del monestir. Al cim no hi ha senyals especials o grans fites, però tindrem una magnífica panoràmica a les serres costaneres, del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i del Prepirineu català. (Els cinc peus al gat)

Preciosa ruta amb unes vistes magnífiques, una exigent grimpada (opcional) a la Roca de Sant Salvador, i unes pujades de vertigen. No es pot demanar més! A més són dos 100 cims per a coleccionistes, el recorregut és un puja i baixa, descobrirem canals, ermites i racons inhòspits i miradors de la muntanya de Montserrat. Recorregut molt interessant que no et pots perdre.

Algunes fotos de la sortida de preparació:

Track de referència: