• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Muntanya / 16/03 RESUM DE LA SORTIDA DEL GRA DE FAJOL PER LA COMA D L’ORRI

16/03 RESUM DE LA SORTIDA DEL GRA DE FAJOL PER LA COMA D L’ORRI

Un grup de socis de la UES sortim amb molts dubtes de com trobaríem la canal de la Coma de l’Orri i el Gra de Fajol; aquesta setmana ha nevat una mica i trobem el recorregut amb poca neu fins al Coll de la Coma de l’Orri i la pujada al Gra de Fajol. Des del Coll de la Marrana fins a l’aparcament trobem força neu i ens posem les raquetes de neu, però és del tot innecessari l’ús de grampons perquè la neu és tova i no hi ha perill de relliscades. Hem gaudit d’una sortida hivernal amb bones vistes i bona temperatura.

Ruta circular per les Capçaleres del Ter i del Freser. Començarem pujant per la Coma de l’Orri, anirem al Gra de Fajol, començarem la baixada pel Coll de la Marrana i cap al Refugi d’Ulldeter i cap al punt d’inici.

Deixem el cotxe en un revolt molt tancat de la carretera que puja de Setcases a Vallter, on hi ha força lloc per aparcar i un plafó informatiu. Agafem el sender que surt del mateix revolt, és el GR 11, que seguirem fins a trobar un pal, que ens indica el camí de la Coma de l’Orri, on comencem un bucle, ja que deixem el GR, que serà per on tornarem, i seguim cap a l’esquerra. De seguida travessem el riu Ter per una palanca i seguim el camí que retrocedeix una mica a la recerca de la Coma de l’Orri. Ja en l’ampla canal seguirem un camí força fressat i amb fites freqüents, sempre de cara amunt i força llarg, que ens portarà fins al coll de la Coma de l’Orri.

En aquest coll girarem cap a la dreta i pujarem cap al Gra de Fajol, més o menys seguint la carena i sense fites. Cap al final de la pujada connectarem amb el camí fressat que ve del coll de la Marrana i que seguirem a la baixada. Baixem del Gra de Fajol cap al coll de la Marrana, on connectem amb el GR 11. Baixem les ziga-zagues del coll. Una mica més avall deixem el camí principal, per passar per una font sense nom i tornem al camí-pista d’esquí.

Deixem el GR 11, que passa pel refugi d’Ulldeter, i continuem per la pista d’esquí que s’acaba en arribar al primer telecadira, que trobem pujant a l’estació de Vallter. Creuem tot l’aparcament i tornem als senyals del GR. Seguim el GR, que és un ample camí que baixa paral·lel al riu Ter seguint les torres d’una línia elèctrica. Passem per la font del Saüc, indicada per un envellit indicador metàl·lic, però no hem vist la clàssica font amb el seu broc, només que brolla força aigua del marge, on veiem que hi ha l’únic saüc de l’entorn. Continuem camí avall, arribem al punt on tanquem el bucle i al cap d’uns minuts arribem al cotxe.

Podeu veure un resum de fotografies de la sortida clicant sobre la imatge:

GRA DE FAJOL PER LA COMA DE L'ORRI

Podeu veure el recorregut clicant sobre la imatge: