• Inscripcions activitats


  • « 07/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
    4
Home / Muntanya / 30/04 SABADELL MONTSERRAT AL TEU RITME

30/04 SABADELL MONTSERRAT AL TEU RITME

SABADELL MONTSERRAT AL TEU RITME, 30 D’ABRIL.

DESCRIPCIÓ DE LA TRAVESSA

Proposem fer una travessa des de Sabadell fins a Montserrat en un format lliure, sense controls de pas ni avituallaments; això vol dir que podem sortir des d’on vulgueu, a la hora que vulgueu i amb la única condició d’arribar abans de les 6 de la tarda a Montserrat. Posarem a disposició de tots els inscrits un autocar per a la tornada a Sabadell. El més important és que el recorregut s’ha de fer de forma lliure, individual o en grup, i pels propis mitjans.

Un cop inscrits a la sortida rebreu un correu amb tota la informació de la travessa, dos tracks, de dues possibles rutes per arribar a Montserrat, i mapes en format PDF per seguir la travessa.

Els dos tracks proposats corresponen al Camí Romeu a Montserrat i al camí de la Travessa Matagalls Montserrat. El primer és un camí ben senyalitzat i es coneix com GR 96, aquest camí es mes senzill que el que passa per la Serra de l’Obac i connecta, prop de les Pedritxes, amb la senyalització de la Matagall Montserrat. Aquesta segona alternativa és més difícil, però més muntanyenca.

GR 96: Camí Romeu a Montserrat

El camí Romeu entre Barcelona i el Monestir de Montserrat és un sender de llarga tradició històrica, molt transitat antigament pels romeus que peregrinaven cap a Santiago i feien parada a la muntanya sagrada.

La ruta s’estén al llarg d’uns 57 quilòmetres, des de Collserola, per les terres del Vallès i fins a Montserrat. Els seus punts més atractius són el Parc Natural de Collserola i el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. A més, travessa les ciutats de Terrassa i Rubí.

El punt de partida d’aquest sender es troba a la població de Vallvidrera, en plena serra de Collserola, amb bones vistes sobre la ciutat de Barcelona i la mar Mediterrània. Les primeres passes dels senderistes transiten pels vessants boscosos del Parc de Collserola.

Des de Collserola el sender s’endinsa a les planes del Vallès en direcció a l’oest, amb la muntanya de Montserrat sempre com a objectiu al davant de la vista.

A Monistrol de Montserrat comença l’ascensió cap al monestir, per la drecera de Montserrat o camí dels Pelegrins, vorejant els espadats que caracteritzen Montserrat. Les vistes aquí són excepcionals i justifiquen amb escreix tota la caminada.

RECOMANACIONS IMPORTANTS

  1. Aquesta sortida és una caminada de resistència, amb una distància i desnivell considerables. Cal una bona condició física i una bona planificació per arribar a Montserrat abans de les 6 de la tarda.
  2. Tingueu en compte que l’últim tram, des de Monistrol de Montserrat fins el Monestir, és una pujada amb un fort desnivell. Cal que reserveu forces per aquest darrer tram.
  3. Com que no disposareu de cap avituallament de l’organització, haureu de ser autosuficients i portar l’aigua necessària per hidratar-vos sovint. També cal portar l’esmorzar i el dinar.
  4. La roba i el calçat és important per assolir l’objectiu. Recomanem sabatilles de muntanya amb sola antilliscant i roba d’abric lleugera amb alguna peça impermeable.
  5. Juntament amb la informació de la travessa, rebreu un número de telèfon de la organització per comunicar qualsevol incidència. Recordeu que l’assegurança és obligatòria per inscriure’s a aquesta activitat.
  6. Si teniu algun problema per arribar al final o decidiu abandonar la travessa, us demanem que ho comuniqueu per WhatsApp al xat de la Secció de Muntanya o pel telèfon de l’organització.
  7. La sortida dels autocars des de Montserrat serà a les 6 de la tarda puntualment. Si arribeu més tard haureu de tornar pels vostres propis mitjans. Us recordem que que hi ha estacions de tren de la Renfe a Monistrol de Montserrat i a Vacarisses.

FOTOS DE LA TRAVESSA PER LA SERRA DE L’OBAC