• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Xerrades APP de muntanya / Espectacles de la natura amb mirada científica: la bellesa del Cosmos

Espectacles de la natura amb mirada científica: la bellesa del Cosmos

Seguint amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al quart trimestre del 2023, oferim la xerrada que porta per títol Espectacles de la natura amb mirada científica: la bellesa del Cosmos, presentada per en Josep Masalles, enginyer industrial i president de l’Agrupació Astronòmica de Barcelona (ASTER).

Josep Masalles Román és enginyer industrial i llicenciat en Física de la Terra i el Cosmos. Actualment és president de l’Agrupació Astronòmica de Barcelona que el mes de maig va celebrar el seu 75è aniversari. Tenim la sort de que hagi acceptat la nostra invitació a participar en aquestes xerrades oferint-nos una molt especial visió de la bellesa del Cosmos. Podeu consultar el seu magnífic blog d’astronomia a Blog d’Astronomia de Josep Masalles.

La Natura en el nostre planeta ens presenta llocs de gran bellesa i fenòmens espectaculars que són apreciats per tothom. Menys coneguda per bona part de la població, majoritàriament urbana, és la bellesa del Cosmos. La Lluna, els planetes, els cometes, les nebuloses, les galàxies, etc. són també d’una gran bellesa. Així mateix ho són fenòmens astronòmics que podem observar com els eclipsis, els trànsits, les ocultacions, les sortides i postes de Sol, etc. Tots aquests fenòmens poden ser apreciats millor si coneixem la seva fonamentació científica. A la seva bellesa intrínseca s’afegeix la bellesa del coneixement. I per això volem destacar la Bellesa de l’Univers amb mirada científica.

Sequència d’un eclipse de sol Nebulosa Trífida
La Via Làctia La galàxia Andròmeda
Júpiter i alguns dels seus satèl·lits Eclipse de Sol
Saturn Eclipse de Lluna

Per rebre puntual informació, subscriviu-vos a l’inici de la pàgina. Per a inscripcions fora de plaç contacteu amb la secretaria de la UES, per telefon (93 725 87 12) o per e-mail (info@ues.cat).