• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / RESUM DE LA SORTIDA ALS PICS DE CLARABIDES I AL PIC DE GÍAS

RESUM DE LA SORTIDA ALS PICS DE CLARABIDES I AL PIC DE GÍAS

Resum de la sortida del Cap de Setmana dels 3000, per assolir els tres pics de Clarabides i el pic de Gías (pronunciat Guías). Un cap de setmana intens i ple de sensacions per gaudir de l’alta muntanya de la Vall d’Estós. Una organització i planificació perfecta ens ha permet gaudir dels llacs, la fauna, la flora i sobretot dels 10 companys que hem compartit aquesta excursió.

BREU DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA

Sortim el dissabte de bon matí de Sabadell en direcció a Lleida. Després de parar a esmorzar, en poc més de 4 hores arribem a l’aparcament de la Vall d’Estós. Comencem a caminar seguint el GR 11, primer pel marge esquerre del riu d’Estós i després pel marge dret. A poc més de 3 km trobarem un desviament a l’esquerra de la pista en direcció als llacs de Batisielles. Trobem primer l’Ibonet de Batisielles i continuem pujant fins a l’Ibon Gran de Batisielles, amb magnífíques vistes de les Agulles de Serisueles. Recuperem forces i desfem el camí fins a l’Ibonet. Per darrera la cabana del mateix nom, agafem la variant del GR, la 11.2, que ens portarà la refugi d’Estós per boscos de pi negre i prats de gerds que comencen a madurar. Al refugi coincidim amb un avituallament del Gran Trail Aneto-Posets de 105 km i que envolta els dos cims de més altura dels Pirineus. Cal descansar i recuperar forces per a la jornada que ens espera diumenge.

El diumenge, de bon matí, sortim en direcció nord, per la Pleta de O. Ràpidament anem guanyant altura. Veiem sortir el sol prop dels Ibones de Gías. Alternem blocs de pedra amb zones herbades i enfilem la darrera pujada fins el coll de Gías. A la dreta la imponent cresta que arriba fins al cim del Gourgs Blancs. A l’esquerra el primer dels Clarabides. Recuperem forces i en dirigim al primer dels Clarabides, el Clarabides Oriental de 3012 m. Seguim la carena i assolim el Clarabides Central, de 3020 m. Ens queda el Clarabides Occidental, una mica més baix però separat per una curta i aèria cresta. La superem amb molta precaució seguint les indicacions dels que ja coneixen aquesta cresta. Del Clarabides Oriental desfem el camí (tornem a passar per la cresta) fins a prop del cim del Clarabides i tombem al sud-est en direcció al Pic de Gías, de 3011 m i el quart cim de més de 3000 m que coronarem aquest cap de setmana. De lluny, el pic es presenta com una roca de granit sense aparent accés fàcil. Quan ens acostem a la roca veiem una canal que facilita la pujada. Hi ha tres passos de dificultat variable entre grau I i grau II o II+. Amb precaució accedim al cim del Pic de Gías i gaudim de les vistes i d’un merescut descans. La baixada per la canal que hem pujat mereix tota la nostra atenció. No ofereix gran dificultat perquè hi ha bons agafadors. Tornem a la base del Clarabides i, sense pujar a dalt, retornem al Coll de Gías. EL camí de tornada és el mateix que el d’anada. Arribem al refugi després d’unes 8 hores d’excursió. Ara ens queda la llarga pista -uns 9 km- fins l’aparcament al principi de la Vall d’Estós. Recuperem els cotxes i enfilem la carretera per tornar a Sabadell ben entrada la nit.

Un cap de setmana per gaudir de l’alta muntanya i la bona companyia que ajuda a superar els cansament i les dificultats de l’itinerari. Un gran record!

No us perdeu el resum que, com tantes altres vegades, ha plasmat en imatges l’Enric Malvesí:

CLARABIDES I GÍAS

Podeu veure el track de dissabte clicant sobre la imatge següent:

Podeu veure el track de diumenge clicant sobre la imatge següent: