• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Notícies / Resum de la xerrada Aventura vertical. 40 anys festejant les parets

Resum de la xerrada Aventura vertical. 40 anys festejant les parets

Per començar el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al quart trimestre del 2023, vam comptar amb la col·laboració del Sr. Armand Ballart, escalador, dibuixant i escriptor, que ens va oferir la xerrada que porta per títol Aventura vertical. 40 anys festejant les parets.

Amb una assistència de 52 persones l’Armand Ballart va començar la seva xerrada que es va allargar per espai de més de una hora i mitja i on en tot moment va saber captar l’atenció del públic amb el seu llenguatge planer i directe.

De fet la xerrada va ser un repàs de la seva trajectòria com a escalador que va començar de ben jove “abans d’anar a la mili”. Amb fotos de fa molts anys i altres de més actuals, vàrem poder veure amb més o menys detall tots els massissos on ell ha escalat, començant per Montserrat on ret un petit tribut als grans escaladors del sabadellenc TIM amb fotos de la paret de l’aeri, de Diables i de Ecos. A les Dolomites, a Itàlia, descobreix les grans parets europees i on fa entre altres la Civetta i el Pelmo. Passa llavors a Alemanya i Austria, sempre buscant la preuada roca, ja que ell defuig de la neu i el glaç. Al Pirineu i sobre tot al Pedraforca fa grans campanyes sempre amb algun company, ja que no l’hi agrada escalar sol.

El seu afany oberturista el porta a Riglos, el Montsant, Sant LLorenç del Munt, el massís del Port, el Montsec (i més concretament a Vilanova de Meià), a Collegats.

Durant la xerrada també s’hi pot veure l’evolució que té l’escalada des de les botes dures als peus de gat que fan augmentar el grau que és pot assolir i que ell aprofita evidentment. Acabant la xerrada amb una foto on hi han els noms de tots els escaladors que ha tingut de companys de cordada al llarg de tota la seva vida d’escalador.

També vàrem poder veure una part dels magnífics dibuixos que en fa de les seves ascensions i que li han ajudat a guanyar-se la vida. En resum una magnífica conferència de la que vàrem poder gaudir a la sala d’actes de la UES.