• Inscripcions activitats


  • « 08/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    31
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
Home / Notícies / Resum xerrada Aventúrate a lo desconocido, canal de Youtube per anar a la muntanya

Resum xerrada Aventúrate a lo desconocido, canal de Youtube per anar a la muntanya

Continuant amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al 1r trimestre de 2022, el passat dilluns 14 de març vam comptar amb la participació de la Núria Repiso, Youtuber i productora audiovisual, que ens va explicar en que consistia la seva feina i com les noves tecnlogies l’ajudaven a donar conéixer la muntanya.

En aquesta xerrada hi va haver una audiència màxima de 30 participants que van seguir les explicacions de la Núria Repiso. Us recomanem que mireu el vídeo de la xerrada que trobareu al final de la pàgina i que estarà disponible al canal de YouTube de la UES els propers 15 dies.

Tot seguit fem un petit resum de la xerrada:

  1. La xerrada va començar amb la presentació de la Núria a càrrec del Marcel Camps, bon coneixedor de la feina de la Núria, que va fer una semblança de la seva faceta com a aventurera i realitzadora de documentals. Concretament es van conéixer quan la Núria feia un documental sobre les dones de la comarca del Solsonès, Canalda, dones de fum i aigua.
  2. Tot seguit la Núria va fer un repàs de la seva trajectòria professional, fusionant la seva passió per la muntanya amb la seva dedicació a la gravació de reportatges que, amb els anys, s’han convertit en la seva professió. El primers reportatges es feien amb un equip que consistia en una càmera que pesava 7 o 8 kg i un magnetoscopi de 9 kg. La tecnologia va anar millorant i avui en dia es pot fer bons documentals amb un mòbil, una càmera del tipus Go Pro i un dron.

  3. En la seva trajectòria professional ha fet reportatges per televisions locals i regionals, des de BTV, Penedès TV i Canal 9. També per a la televisió local de Vilafranca.
  4. A partir de l’any 2012 decideix entrar a Youtube i oferir els seus reportatges a través d’aquesta plataforma. El seu canal es diu Aventúrate a lo desconocido, i ofereix 1800 vídeos d’esports de muntanya i té més de 35.000 seguidors.
  5. Els videos es poden veure i escoltar en català i en castellà. Estan organitzats en llistes de reproducció que permeten visualitzar els videos segons la temàtica: vies ferrades, expedicions, a cavall, espeleologia, barranquisme, excursionisme,…
  6. Una de les avantatges de publicar a Youtube és la gestió dels continguts i la informació que es facilita als youtubers sobre les seves publicacions. Dóna informació sobre el nombre de visualitzacions de cada vídeo, la durada mitjana de visualització, els paísos que veuen els videos, l’edat i el sexe de les persones que fan les visualitzacions,…
  7. La xerrada va acabar en un torn de preguntes que la Núria va respondre ampliant algunes de les informacions que havia donat durant la xerrada. Específicament, se li va demanar sobre l’aplicatiu que utilitzava per muntar els videos, que és el Final Cut Pro sobre la plataforma Mac d’Apple.

En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: