• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Notícies / Resum xerrada el Parc Natrural de l’Alt Pirineu

Resum xerrada el Parc Natrural de l’Alt Pirineu

Seguint amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al 4rt trimestre de 2022, vam comptar amb la col·laboració del Sr. Josep Queró, President del Parc Natural de l’ALt Pirineu, i la Yvette Delgado, sòcia de la UES i bona coneixedora del parc, que ens van oferir una molt completa descripció de totes les característiques del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

En aquesta xerrada hi va haver una audiència màxima de 27 connexions que van seguir les explicacions del Sr. Josep Queró i la Yvette Delgado. Us recomanem que mireu el vídeo de la xerrada que trobareu al final de la pàgina i que estarà disponible al canal de YouTube de la UES els propers 15 dies.

Tot seguit farem un petit resum de les xerrades:

  1. El Sr. Josep Queró, President del Parc, va començar la xerrada fent una presentació del parc, les seves característiques, activitats del parc, la gobernança i els projectes de recuperació dels llacs que han estat envaïts per espècies forànies. El Parc també participa en les reunions per redactu enar una Carta Europea de Turisme Sostenible i té una subvenció per crear un Ecomuseu en una casa del poble de Ginestarre. S’augmentaran els punts d’informació i reberan una part de l’impost de CO2 per la millora del parc.
  2. La Yvette va començar la seva intervenció situant el parc entre les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, els seus límits geogràfics i la trajectòria per a la creació del parc. La resta de la xerrada es va dividir en cinc seccions: La geologia del Parc, els ambients del Parc, les zones aquàtiques del parc, la fauna del parc i la petjada de l’home al Parc.
  3. La Yvette, enamorada de la geologia del Parc, ens va oferir una extensa explicació sobre la formació dels Pirineus i concretament de les muntanyes i llacs del Parc. En el document següent podeu consultar tota la seva explicació.
  4. GEOLOGIA DEL PARC NATURAL DE L'ALT PIRINEU (Catala)
  5. A continuació, i amb profusió de diapositives, va revisar les altres quatre seccions de la xerrada: els ambients del Parc, les zones aquàtiques del parc, la fauna del parc i la petjada de l’home al Parc.. El text que acompanyava aquestes explicacions també les podeu consultar en el document següent.
  6. Xerrada Parc Natural de l'Alt Pirineu
  7. Finalment, la Yvette ens va oferir una molt completa visió del paisatge del Parc amb multitud de fotos de les valls, els llacs i les muntanyes, demostrant el seu extens coneixement del Parc. Podeu veure aquest paisatge a partir del minut 1:03 h del vídeo.

En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: