• Inscripcions activitats


  • « 09/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
Home / Notícies / Resum xerrada Revisitacions literàries: una proposta diferent de viatjar (i d’escriure)

Resum xerrada Revisitacions literàries: una proposta diferent de viatjar (i d’escriure)

Per acabar el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al 1r trimestre de 2022, el passat dimarts 29 de març vam comptar amb la participació de l’Enric Soler i Raspall, viatger i escriptor, que ens va explicar la seva trajectòria professional i com va fer dels seus viatges pel món la seva professió actual com a editor i màxim responsable de Tushita Edicions.

En aquesta xerrada hi va haver una audiència màxima de 30 participants que van seguir les explicacions de l’Enric Soler. Us recomanem que mireu el vídeo de la xerrada que trobareu al final de la pàgina i que estarà disponible al canal de YouTube de la UES els propers 15 dies.

Tot seguit fem un petit resum de la xerrada:

  1. Després d’una breu presentació a càrrec de l’Àngel Artigas, l’Enric va començar la seva exposició amb un repàs a la seva trajectòria professional, endegant diversos projectes empresarials fins que amb la crisi del 2008 es va veure obligat a deixar-los. La seva afició a la lectura i la muntanya el va dur a fundar, el 2012, Tushita Edicions, una editorial centrada en la literatura de viatges i de muntanya.
  2. Abans d’embarcar-se en aquesta nova empresa, l’Enric ja tenia experiència com a viatger. El 1993 va fer la travessa des de el Cap de Creus fins al Cabo de Fisterra en solitari. Aquest viatge el va portar a escriure i publicar el llibre Escolta, Vent… (Ed. Aixernador, d’Argentona) el 1996. Posteriorment, el 1994-1995 es va passar 3 mesos en solitari al cim del Montcau. Aquesta experiència va donar lloc al llibre Un estiu de guaita, auto-publicat el 1997.
  3. Les revisitacions literàries van començar precisament a partir del seu projecte de travessa del Cap de Creus al Cabo de Fisterra. Jordi Colell i Malla va seguir els passos de l’Enric i va escriure el llibre Sol i amb la meva ombra, editat per Tushita Edicions.
  4. La lectura del llibre de viatges Nadadores en el desierto, del viatger hungarés Laszlo E. Almásy, el va portar al seu següent projecte, al desert de Líbia, cercant la cova dels nadadors, a la frontera amb Egipte. Dos viatges al desert de Líbia i un a Egipte fins a trobar les pintures rupestres que representen a nadadors en el desert.
  5. Les seves revisitacions literàries van començar seguint els passos de Michel Peissel a l’Himalaia. Va iniciar els viatges a l’Himalaia que en donat lloc a dues publicacions, Sota el cel de Tushita i Ki, ki, so, sooo!, publicats per la seva editorial.
  6. La lectura dels viatges a la Patagònia de Bruce Chatwin el van dur a endegar un nou projecte, La Patagònia argentina i xilena seguint en Bruce Chatwin i Paul Theroux, estiu austral de 1995 i 1996. Aquest viatge va donar lloc a la publicació del llibre Per la ruta 40.
  7. Seguint les passes de l’arquitecte Puig i Cadafalch, en la seva missió arqueològica de 1907, i de l’excursió de Lluís Domènec i Montaner el 1905, van sorgir dos nous llibres, el Pantocràtor, publicat el 2016, i Marededéu, quin viatge!, de pròxima publicació al gener del 2023.
  8. L’Enric va acabar la seva intervenció amb més informació i dades dels seus viatges, responent a les preguntes del públic. Una xerrada molt interessant impossible de resumir en aquest espai. Per aquest motiu us aconsellem que “revisiteu” el vídeo de Youtube que teniu a continuació.

En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: