• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Activitats extraescolars / Troballes a Sant Jaume de la Mata

Troballes a Sant Jaume de la Mata

El passat 25 de Març,membres de l’Espeleo Club vam decidir fer una matinal a l’avenc de Sant Jaume de la Mata, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

El punt de trobada va ser el bar del polideportiu de Matadepera, on mentres esmorzavem valoravem si valia la pena arriscar-nos o fer una retirada. La meteo d’aquell dia va ser nefasta, a primera hora del matí queien uns bons ruixats. Tots ens fèiem la pregunta: “per què hem sortit de l’escalfor del llit?”
Al cap d’una hora, sembla que els ruixats van perdent intensitat i decidim emprendre el viatge en cotxe fins al Pàrquing del Coll d’Estenalles. Allà, als banys del centre d’informació del parc ens posem les “disfresses” d’espeleòlegs i iniciem el camí, sota un cel ben gris, cap a la bassa de Sant Jaume de la Mata. L’avenc és ben a prop.
Arribem a l’avenc en el moment en que comença a caure plugim altre vegada. Per sort vam tenir la previsió de dur la corda ja ensacada. Així doncs comencem a instal·lar sense perdre temps per tal de posar-nos sota cobert.

Els companys protegint-se de l’aigua esperant el seu torn per a iniciar el descens

L’avenc és senzill, de 42m de profunditat amb diversos fraccionaments. Comença amb una rampa inclinada que un cop passat el forat d’entrada es transforma en un pou inclinat d’uns 26m.
Al fons d’aquest avenc es poden trobar tritons verds que hi arriben per accident. En una visita anterior a l’avenc vam extreure una dotzena de tritons que vam dur al centre de recuperació de fauna de Torreferrussa ja que presentaven un estat molt demacrat. D’aquí els van enviar al CRARC on els van rehabilitarper tal de tornar-los al seu medi.

A continuació la notícia que van publicar al twitter:

El primer que ens trobem a l’arribar al fons és una parella de tritons

Donem un tomb per la sala del fons, i un dels membres fa una petita descoberta de la qual farem menció en una propera entrada.

Foto Spoiler

l’equip

Sortim fora, però no sense recollir abans la parella de tritons que deixem a la bassa de Sant Jaume. En aquesta bassa s’hi troben tritons i és un dels llocs de reproducció de l’espècie.

Ara sí, ens afanyem a tornar al cotxe perquè comença a nevar.

Espeleo Club Sabadell

микрозаймы