• Inscripcions activitats


  • « 07/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
    4
Home / Muntanya / 01/04 RESUM DE LA SORTIDA TRAVESSA DE LA SERRA DEL MONTSANT

01/04 RESUM DE LA SORTIDA TRAVESSA DE LA SERRA DEL MONTSANT

Aquesta vegada un grup de 17 muntanyencs ens decidim a anar cap a terres Tarragonines, concretament al Parc Natural de la Serra del Montsant per realitzar una ruta amb molts atractius: pujar a la Serra Major pel Grau del Carabassal, visitar la cova Santa i tornar al poble pel grau de ‘Agnet.

El paisatge únic d’aquest parc, caracteritzat per la petjada de l’activitat humana i una abrupta orografia de cingles, barrancs i congostos, ens ofereix un ric patrimoni natural i cultural vinculat als valors espirituals de la muntanya.

DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI

Sortim del pàrquing de la Morera del Montsant que hi ha al costat de l’oficina d’informació i turisme de la Morera del Montsant i anem a l’inici de la carretera de Cornudella, on a l’esquerra comença el camí dels Fareus que ens portarà cap al grau de Carabassal, seguint les indicacions groga i blanca, passant primer per la cova dels Fareus. Després d’uns dos quilòmetres i mig iniciem el grau, no gaire complicat, però que ens farà grimpar ajudat per un cable d’acer amb bagues, per tres trams d’escala (el primer passant per una esquerda de la roca força estreta, que podem evitar passant per dalt d’aquesta), algun tram amb barrots i passamans i al final una corda amb nusos, força desgastada pel temps de la qual no me’n refiaria gaire.

Sortint del grau de Carabassal, agafarem a la dreta cap un pal indicador i des de allí cap a la cova Santa, sense arribar a pujar a la Serra Major. Camí per zona amb força vegetació pel costat de les grans parets de còdols. Després d’uns dos quilòmetres, de sobte sortirem a camp obert. Travessem per la dreta el turò que tindrem davant per un camí argilós i ample i arribarem a la següent explanada, a l’esquerra hi haurà una petita cova del racons del Moloner i al davant ja es veu l’entrada de la cova Santa. Si voleu entrar-hi, el pas es força estret, però un cop dintre ens podem posar en peu i és força gran, amb diverses formacions i algunes bretolades. Caldrà però haver portat un frontal o lot.

Seguim caminant per la Serra Major, mengem una mica i trobem una bifurcació que ens indicará la Morera de Montsant.seguim en direcció a la Morera i una altra bifurcació ens indica el Grau de l’Agnet, aquest serà l’escollit per baixar i donar per finalitzada aquesta bonica ruta.

Clicant sobre la foto podeu veure un àlbum de fotos de la sortida:

TRAVESSA DE LA SERRA DEL MONTSANT

Clicant sobre la imatge podeu veure el track de la ruta:

I un record del bon humor de la sortida: