• Inscripcions activitats


 • « 05/2024 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  29
  30
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
Home / Muntanya / 11/11 PENYES ALTES DE MOIXERÓ (2276 M.) BERGUEDÀ I CERDANYA

11/11 PENYES ALTES DE MOIXERÓ (2276 M.) BERGUEDÀ I CERDANYA

Les Penyes Altes del Moixeró és una muntanya de 2.276 metres a la Serra de Moixeró entre les comarques del Berguedà i la Cerdanya, dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró. En aquest cim coincideixen les divisions provincials de Barcelona, Lleida i Girona. Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC. (Viquipèdia).

DESCRIPCIÓ

Les Penyes Altes de Moixeró (2.276 msnm) és un cim situat a la Serra de Moixeró, dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Al seu cim hi coincideixen les divisions provincials de Barcelona, Lleida i Girona. El nostre punt inicial serà ben a prop de Gréixer, un petit conjunt de masies pertanyents al municipi de Guardiola del Berguedà, on destaca l’església de Sant Andreu, datada l’any 871.

La ruta proposada és exigent, amb un desnivell acumulat elevat i amb forts pendents. Durant tot el recorregut trobarem fites, cartells indicatius i marques de pintura que ens marcaran el camí, tot i que a la baixada ens haurem de fixar per no despistar-nos ja que pot ser fàcil confondre el camí. Un recorregut de gran bellesa, travessant fagedes, boscos de pi i grans extensions de prats d’alta muntanya.

ITINERARI DETALLAT

Emprenem l’ascensió al cim del Penyes Altes de Moixeró al pont de Grèixer (0:00h – 1.000m), a 5 km de la població de Bagà. Seguirem per la pista, fixant-nos en les indicacions que ens porten cap al Canal de la Serp. Des de la sortida contemplarem els cims que formen la serra del Cadí-Moixeró a la seva part més oriental: El Penyes Altes de Moixeró i el Moixeró.

El camí puja per una pista ampla, seguint les marques de color blanc i vermell del GR-107, tot passant per sota el petit poble de Gréixer. Just passant per damunt mateix de Gréixer ens fixarem bé perquè hi ha un corriol a mà esquerra, no gaire visible, però amb un cartell indicador del Canal de la Serp. Aquest corriol està indicat amb marques grogues i algunes fites de pedra. Sense cap mena de dubte, serà la part més dura de l’ascensió, ja que superarem aproximadament 900 metres de desnivell amb tan sols 4 km.

A mesura que anem avançant deixem enrere la fageda i comencem a observar el desnivell que hem guanyat en poca distància, tot passant per un petit tram amb molt bones vistes. El camí se segueix amb facilitat en aquest punt, des d’on podem observar la carretera C-16 tot just abans d’arribar al túnel del Cadí, travessant la serra del Cadí-Moixeró per sota del Penyes Altes de Moixeró. Un cop passem la fageda s’arriba a la zona de prats típica de l’alta muntanya. Aquest tram amb fort pendent ens durà al Pla de Moixeró, des d’on tindrem el trencall a mà dreta en direcció al Penyes Altes i a mà esquerra al Moixeró. Arribats al Pla de Moixeró (2:45h – 2.058m) girarem a mà dreta, en direcció NE, per poder assolir el Penyes Altes. Per aquest punt tornarem a passar-hi de baixada, ja que per fer el cim el camí és el mateix tant d’anada com de tornada.

El bosc de pi negre guanya presència en aquesta part. En el quilòmetre i escaig que ens falta per assolir el cim deixarem de seguir les marques grogues i ens fixarem amb les vermelles i blanques. El pendent torna a guanyar protagonisme i el camí es torna més tècnic en aquesta cara de la muntanya, on hem de superar nombroses roques tot i no arribar a ser grimpades. Ens anem acostant al cim però encara ens caldrà fer alguna petita grimpada (assequible) abans d’arribar-hi. Superem un seguit de petites grimpades i ens espera una petita pujada per arribar, des d’on ens fem a la idea de les magnífiques vistes que hi trobarem. El cim és ample, rocós, i té una excel·lent vista als 360 graus. I finalment arribem al Penyes Altes (3:30h – 2.276m). Des d’aquí, podem observar la Cerdanya i el Pirineu Oriental en direcció N. La serra del Cadí, el Pedraforca, el Comabona o la Gallina Pelada en direcció O i la Tossa d’Alp en direcció E.

Per tornar, desfem el mateix camí de pujada fins a arribar al Pla de Moixeró i des d’aquí seguirem pel mig del prat, tot recte. Continuarem caminant ben a prop de la carena a través d’amplis prats, i des d’on podrem contemplar el cim del Moixeró. Com és habitual en aquestes contrades, és molt normal trobar bestiar. Respecteu la distància de seguretat de 20 metres i intenteu no molestar. Fem un petit esforç final i arribem al cim del Moixeró (4:30h – 2.090m), on hi trobem un petit cartell que ens ho indica. Des del Moixeró tindrem molt bones vistes d’on venim, el Penyes Altes. Per baixar, continuarem per la carena en direcció O, per un petit sender que ens durà al coll de Moixeró. Atenció aquí perquè és molt fàcil perdre’s. En creuar els tancats del bestiar, el camí es divideix en ambdós costats. Nosaltres girarem a mà esquerra, en direcció SE, fent un gir de gairebé 180 graus. Al principi la traçada no és gaire evident. Zigzaguejarem una mica pel prat, que baixa amb fort pendent en el tram inicial, fins a arribar al sender més marcat i que ens portarà cap a la Font de la Cabrera. En alguns punts el pendent de la muntanya és molt pronunciat, però el sender que seguim el travessa sense cap dificultat. Alguns passos són extremadament fotogènics, una baixada fins a la font amb grans vistes. En entrar novament al bosc els senyals escassegen un mica. Intentarem seguir les fites de pedra que són més nombroses, fins a arribar a la Font de la Cabrera (6:00h – 1.715m). Aquesta part del recorregut pot ser un xic enrevessada ja que el camí no està ben marcat i pot arribar a confondre. Travessem la fageda buscant les fites en tot moment, fins que finalment arribem a un camí ample i ben definit, que ens portarà directament a Grèixer, punt inicial de la ruta.

Descripció de la ruta i l’itinerari extreta de la web Derutaenruta.com

TRACK DE LA RUTA

Premeu sobre la imatge per accedir al track de la ruta:

FOTOS

Algunes fotos de la sortida de preparació: