• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Muntanya / 28/10 RESUM DE LA SORTIDA SERRA DE BUSA

28/10 RESUM DE LA SORTIDA SERRA DE BUSA

Sortida social per recórrer aquest indret tant inhòspit i de gran bellesa natural, gaudint d’unes esplèndides panoràmiques i envoltats de cingleres.

LA SERRA DE BUSA

La serra de Busa és una de les serres del Prepirineu situada al sud de la serra dels Bastets, a la comarca del Solsonès. Sembla inaccessible a causa de les agrestes parets de formes montserratines que la formen. El punt més elevat és el cim del Cogul, al Serrat de les Graelles (Viquipèdia).

LA SERRA DE BUSA I EL CAPOLATELL

La serra de Busa i el Capolatell, que formen part de l’Espai d’Interès Natural Protegit de les serres de Busa, els Bastets i Lord (PEIN), es troben al costat de la serra dels Bastets, formada per parets de formes montserratines, i el cim més elevat és el Cogul amb 1.526 m. La serra de Busa forma un ampli altiplà, anomenat el pla de Busa, tallat per tots costat per altes cingleres, i s’estén des de la Vall d’Ora a llevant fins a la del Cardener a ponent. Aquest pla és una illa natural sobre els penyals de la serra de Busa i ofereix una magnífica vista panoràmica. A l’extrem nord-occidental del pla destaca el Capolatell, més conegut com “la presó de Busa” amb motiu del seu ús per a aquest fi durant la Guerra del Francès. En aquest moment s’hi pot accedir a peu per una palanca de ferro.

LA PRESÓ DE BUSA

La presó de Busa es troba a El Capolatell, un planell envoltat de cingles situat al municipi de Navès, a la serra de Busa. En estar separat del pla per una esquerda profunda queda com una illa natural, rodejada de penya-segats. (Viquipèdia). La presó natural de Busa, punt conegut també com “El Capolatell”, està situada a la serra de Busa, municipi de Navès. És un indret envoltat de cingleres i separat de la resta de massís per una esquerda. En aquest punt, en quedar separat del pla, només s’hi pot accedir a través d’un pont d’estructura de ferro; és per això que es coneix com a “presó de Busa”, ja que durant la Guerra del Francès (1808 – 1814) aquest punt va ser utilitzat per recloure-hi els soldats napoleònics capturats. Aquests hi accedien a través d’una passarel·la de fusta i un cop estaven a l’altra banda, aquesta era retirada quedant així els soldats, completament aïllats.

Prement sobre la imatge podeu accedir a l’àlbum de fotos de la sortida:

LA SERRA DE BUSA

Prement sobre la imatge accedireu al track de la ruta: