• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / 13/05 RESUM DE LA SORTIDA DEL GRA DE FAJOL PER LA COMA DE L’ORRI

13/05 RESUM DE LA SORTIDA DEL GRA DE FAJOL PER LA COMA DE L’ORRI

Sortim de Sabadell amb previsió de pluges i fort vent, però no hem volgut anul·lar la sortida. La meteorologia és la que mana i si, des de un principi, ja veiem que no es pot, doncs no es pot, la muntanya guanya, tenim un temps dolent quan arribem al punt de inici de la sortida, reunió i plan B, toca retirada i pensar en una alternativa. Decidim baixar a fer el cafè a Sant Joan de les Abadesses i acabar de decidir; el temps no millora i decidim arribar fins al Figaró i fer una sortida naturalista per la Ruta dels arbres de la Riera de Vallcàrquera, un recorregut curt però molt bonic.

Sortim de l’estació de la RENFE al Figaró. Allí hi ha una ruta que va al costat de la Riera de Vallcàrquera i es coneix com a ruta dels arbres perquè hi ha exemplars de diversos tipus amb el seu cartell informatiu. Com a punts principals de la ruta hi ha una cascada, una ermita i diverses fonts encara que el més agradable per a nosaltres és el camí de passeig al costat de la Riera.

A la mateixa estació hi ha uns panells informatius per a visitants i excursionistes. Després s’arriba fàcil i ràpid a l’inici de la ruta. El primer arbre que veiem és un Lledoner/Almez. Juntament amb uns panells que marquen l’inici de la ruta. Comencem el recorregut al costat de la Riera. Al cap de poc, el camí es divideix en dos, cal seguir el de l’esquerra, però anem uns metres pel de la dreta. A partir d’un pont sobre la Riera de Vallcàrquerapara, es veu la font de la Noguera punxaguda des de l’altra banda, Tornem! Seguim el camí a tocar de la Riera i ara veiem la font ja comentada des d’aquest costat.

Seguim passejant pel camí a tocar de la Riera i arribem a la cascada on ens parem una estona per gaudir de l’entorn. També hi ha una Noguera/Noguera. Després de la cascada passem a l’altra banda de la Riera i comuniquem amb un camí asfaltat. En aquest camí hi ha un castanyer. També hi ha un caminet que baixa a la Riera i torna però no ho vam fer. El camí asfaltat porta a la font del Molí. Allí el camí es torna a dividir en dos, anirem per la dreta i tornarem per l’esquerra. Aquest camí de la dreta comença amb un altre pont sobre la Riera. El camí s’estreny per moments i fem una parada a la font del Castanyet.

Seguim el camí fins a una cruïlla. Des de la cruïlla surt un camí d’anada i tornada per veure la mina del Socau (que va estar activa a finals del segle XIX) i unes ruïnes del mas del Socau, molt tapades per la vegetació. Després de tornar de nou a la cruïlla anterior seguim el camí on hi ha diverses masies, en una d’elles, Can Matamoros, hi ha un Prunera/Prunera. Arribem a l’ermita de Sant Pere de Vallcàrquera i l’envoltem. Seguim i s’arriba a una altra masia, Vallderoses, i, passada aquesta, baixarem a la Riera per tornar després. Arribem novament a la font del Molí i, des d’aquí, el camí de tornada és el mateix que el d’anada.

Podeu veure el track clicant sobre la foto.

Podeu veure un recull de fotos de la Ruta dels arbres per la Riera de Vallcàrquera.