• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Notícies / Resum del món de la pedra seca, patrimoni de la humanitat

Resum del món de la pedra seca, patrimoni de la humanitat

Seguint amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al segon trimestre del 2023, vam comptar amb la col·laboració del Sr. Jordi Guillemot, del Grup de Pedra Seca Ballestar (St Llorenç Savall), que ens va oferir la xerrada que porta per títol El món de la pedra seca, patrimoni de la humanitat.

En aquesta xerrada hi va haver una audiència màxima de 25 connexions que van seguir les explicacions del Jordi Guillemot. Us recomanem que mireu el vídeo de la xerrada que trobareu al final de la pàgina i que estarà disponible al canal de YouTube de la UES els propers 15 dies.

Tot seguit farem un petit resum de la xerrada:

  1. Aquesta va ser una edició especial en la qual el Sr. Jordi Guillemot va fer la seva exposició en un vídeo que va compartir amb tots els assistents i és el que podeu veure al final de la pàgina.
  2. La presentació va ser a càrrec del Sr. Francesc Garcia, bon coneixedor del món de la pedra seca.
  3. L’exposició del Jordi va començar explicant la seva trajectòria professional des de l’espeleologia passant per la secció d’investigacions subterrànies del Centre Excursionista de Terrassa. Tots els resultats de les seves investigacions es poden consultar a la web Cau del Guille.
  4. A continuació va fer un repàs dels diversos grups que treballen en la recuperació de la pedra seca: el grup de recerca de la pedra seca del Centre Excursionista de Castellar del Vallès, les barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp, la web Wikipedra, l’inventari més complet de la pedra seca del nostre país, i el grup de pedra seca Ballestar, de Sant Llorenç Savall, al qual pertany el Jordi i que deu el seu nom a Jesús Ballestar, que entre els anys 50 i 70 del segle passat va inventariar unes 260 barraques a Sant Llorenç Savall, unes 20 a Granera i dues a Castellar del Vallès.
  5. La resta de l’exposició, que podeu veure en el vídeo, el va dedicar a explicar les tècniques utilitzades per recuperar i mantenir les barraques de pedra seca.
  6. Al final de l’exposició, el Jordi va demanar a tots els assistents la seva col·laboració per ajudar a conservar aquest patrimoni i a apadrinar les nombroses barraques que encara s’estan recuperant.
  7. Després de l’excel·lent vídeo-exposició del Sr. Jordi Guillemot, el Francesc Garcia va respondre a les nombroses preguntes del públic i del grup de pedra seca d’Oristà que també van assistir a aquesta xerrada.

En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: