• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Muntanya / 16/12 PORTADA DEL PESSEBRE AL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA

16/12 PORTADA DEL PESSEBRE AL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA

Cada any acabem les activitats de la secció amb la Portada del Pessebre. Aquest any seguirem la tradició portant el pessebre al Santuari de la Mare de Déu de la Roca, a Mont-roig del Camp.

A continuació teniu l’anunci de la sortida amb una extensa explicació del programa de la jornada:

Mont-roig del Camp

Mont-roig del Camp és un extens municipi del Baix Camp que es troba situat a la Costa Daurada, entre les desembocadures de la riera de Riudecanyes i del riu de Llastres, accidentat al sector més interior pels contraforts de les serres de Colldejou i de Llaberia. El municipi es troba al sud-oest de Tarragona i inclou la zona turística i residencial de Miami Platja.

En el seu terme municipal destaquen l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, que en el punt més elevat acull la capella de Sant Ramon de Penyafort. L’itinerari mironià que permet seguir el rastre de l’artista mentre es descobreixen alguns dels elements més emblemàtics del patrimoni del municipi. Per al pintor, els colors de la seva paleta eren els del paisatge de Mont-roig: la seva geografia i els seus edificis. La urbanització Miami Platja que permet gaudir del mar i les seves platges.

El Santuari de la Mare de Déu de la Roca

L’Ermita de la Mare de Déu de la Roca és una ermita situada a Mont-roig del Camp (Baix Camp). Es troba a 294 metes d’altitud, damunt una roca molt erosionada. L’any 2022 va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric. El santuari marià està situat al cim d’una roca que s’alça a l’oest de la vila, que l’erosió ha configurat d’una manera característica. Està orientada a ponent, amb unes mides de 20×7 metres, sense comptar les capelles laterals, i té la façana arrebossada. Al davant hi ha una petita plaça porticada. El santuari forma part de la ruta turística 3MR (“Mirar, Miró, Mont-roig”). Joan Miró va pintar el quadre Mont-roig, Sant Ramon (1916) que és la visió de la capella de Sant Ramon des del darrer tram del camí vell que ve del poble. Més informació a Viquipèdia.

Unes quantes fotos de la sortida de preparació:

Us hi esperem!