• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Muntanya / 20/04 TORRENT DELS ABADALS I TURÓ DEL MARQUÈS (358 m), BAGES

20/04 TORRENT DELS ABADALS I TURÓ DEL MARQUÈS (358 m), BAGES

La ruta pel Torrent dels Abadals és un passeig ple d’aventura, on hi ha trams equipats amb escales, grapes i cordes per ajudar-nos a superar el pas. Sens dubtes una ruta molt divertida!

ANUNCI DE LA SORTIDA

ITINERARI

Comencem el passeig a la plaça del poble Castellbell i Vilar, allà hi ha una mica de lloc per aparcar. Des d’una banda de la plaça podem veure el Pont Vell, que cal travessar per començar el recorregut.

Un cop travessem el pont ens hem de dirigir cap a l’esquerra, pel camí que baixa en direcció al riu. És un passeig molt agradable amb la vista de la muntanya de Montserrat de lluny. La primera cosa que trobem és el túnel sota la C-55. Recomanem portar llanterna perquè és molt fosc, i amb la del mòbil no n’hi ha prou. El terra, al començament, és una mica irregular i pot ser perillós si no es té bona visibilitat.

A partir de la sortida del túnel el camí segueix el torrent dels Abadals. Sempre hi ha l’opció de fer-ho per fora en algunes zones, però es perden les parts més divertides!

Recomanació: seguiu sempre caminant dins del torrent i no us perdereu!

La ruta pel Torrent dels Abadals té trams més senzills que d’altres, tots són interessants. Però sens dubte els nostres favorits són els passos equipats! Al fons del torrent, després de superar una paret de roques, arribem al final del nostre recorregut pel Torrent dels Abadals.

A partir d’aquí cal continuar el camí cap a l’esquerra, vorejant la roca. I ve el tram que ens va resultar més difícil de passar, no per dificultat tècnica, sinó per la sensació de vertigen. Però un cop superat ens sentim feliços d’haver-ho fet! Quan passem aquest pas amb cadenes, sortim a un camí ample, que hem de prendre cap a la dreta per un curt trajecte fins a trobar-nos amb una altra bifurcació. Com ja tenim una mica de gana, busquem un bonic lloc per seure a esmorzar abans de continuar, i avaluar quin camí prendre a continuació. Decidim acostar-nos a un punt estratègic per descansar i menjar tot gaudint d’unes vistes espectaculars de la muntanya de Montserrat. Tornem per la pista per arribar a l’emblemàtic gronxador situat al Turó del Marquès també amb unes bones vistes sobre el Bages i Montserrat. Des d’aquest punt agafem un corriol amb passos equipats per tornar al poble i donar per finalitzada aquesta ruta tan interessant.

Podeu veure un resum de fotos de la sortida.

Clicant sobre la fotografia podreu veure un track de la ruta.