• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Orientació / Primera Rogaine del Vallès

Primera Rogaine del Vallès

INFORMACIÓ BÀSICA

El proper 5 de juny la secció de curses d’orientació de la UES conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès organitza la primera Rogaine del Vallès en terrenys del municipi de Sant Quirze del Vallès

Podeu escollir entre dues curses:

  • 3 hores (temps màxim): Cursa per esportistes ja iniciats en aquest tipus de competicions, que serà puntuable per la Lliga Catalana d’Esprint Rogaine (LCER).
  • 1.30 hora (temps màxim): Cursa Popular pensada per famílies i per tothom que es vulgui iniciar en el món del rogaine i/o que vulgui gaudir d’aquest esport d’una forma més lúdica.

Què és la rogaine?

La rogaine és una modalitat esportiva de les curses d’orientació en què els participants han de desplaçar-se a peu, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima puntuació passant  pels controls en un temps màxim i un ordre lliure.

Els participants disposen d’un mapa on hi ha impresos tots els controls i el seu valor. No tots els controls valen els mateixos punts, això dependrà de la dificultat física i/o tècnica per trobar-los. La puntuació de cada control ve determinada per la desena del número de control. Per exemple fa fita número 35, valdrà 3 punts, i la fita 90 en valdrà 9.

Els equips han d’aconseguir la màxima puntuació passant pels controls en un temps màxim de 3 o 1.30 hora, segons la cursa escollida.

No hi ha recorreguts establerts, cada equip decideix l’ordre de pas pels controls.

Hi haurà un gran número de controls. Cada control es marca sobre el terreny amb una fita d’orientació que consisteix en una tela de tres requadres i forma triangular de 30 x 30 cm, de colors taronja i blanc.

 

Participació i categories

Equips de 2 a 5 components.

Categories cursa de 3 hores puntuable per la Lliga Catalana d’Esprint Rogaine (LCER).

  • HJ, DJ, XJ: Categories Júnior (homes, dones i mixta). Tots els participants membres de l’equip han de tenir 23 anys o menys.
  • HO, DO, XO: Categories Open (homes, dones i mixta). Categories obertes d’edat.
  • HV, DV, XV: Categories de Veterans (homes, dones i mixta). Tots els membres de l’equip han de tenir 45 anys o més.

Categories Cursa Popular de 1.30 hora.

  • HO, DO, XO: Categories úniques Open (homes, dones i mixta). Categoria oberta d’edat.

En ambdues curses hi ha la possibilitat de córrer en solitari, però fora de classificació.

Se seguirà el Reglament Oficial de Rogaine de la FCOC.

Puntuació a la Lliga Catalana d’Esprint Rogaine (LCER)

D’acord amb el reglament de la LCER, la puntuació en el ràquing és individual, de manera que un/a participant pot córrer amb diversos companys/es i en diverses categories i obtenir sempre els punts segons la seva classificació en aquella prova.

La puntuació de cada participant es calcularà de la següent manera:

Puntuació de l’equip x 100 / Puntuació de l’equip guanyador.

Recordeu que només la cursa de 3 hores és puntuable.

 

Programa

07:30: Recepció de participants i entrega de targes.

08:30: Accés parc tancat

08:45: Entrega de mapes rogaine de 3 hores.

9:00: Sortida en massa del Rogaine de 3 hores.

9:15: Accés parc tancat i entrega de mapes Cursa Popular 1.30 hores.

9:30: Sortida de la Cursa Popular de 1.30 hores.

11:00. Arribades sense penalització Cursa Popular de 1.30 hores.

11:45: Entrega premis 1.30 hores.

12:00: Arribades sense penalització Rogaine 3 hores.

12:45: Entrega premis Rogaine 3 hores

 

ATENCIÓ: El parc tancat des d’on es donarà la sortida està a 10 minuts caminant del Centre de Competició. 

Centre de competició

Estarà situat al Gimnàs Municipal, Avinguda del Vallès s/n Sant Quirze del Vallès, també conegut com a Pavelló Sant Quirze Bàsquet. Com arribar-hi

Pels que vulguin venir en transport públic. Des de l’estació de FGC de Sant Quirze del Vallès fins el centre de competició hi ha 10 minuts caminant.

Aparcament

Aparcament als carrers adjacents al centre de competició (respecteu les normes d’aparcament).

  

Sistema de cronometratge i control

El cronometratge i control es farà exclusivament mitjançant el sistema Sportident.

Per a tots aquells que no tinguin xip electrònic, l’organització posarà a la seva disposició xips de lloguer. Aquests xips són de la FCOC, i per tant, independentment del cost de lloguer, s’haurà de deixar el DNI com a dipòsit en el moment de recollir el xip, abans de començar la cursa. En cas que aquest es perdi o es malmeti, s’haurà d’abonar el seu cost íntegre. En cas de llogar models SI-9, el cost serà de 18€ i en cas de llogar pCard el cost a abonar serà de 10€. (Preus marcats per la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya FCOC).

Per a les categories rogaine popular (1.30 hora) es llogaran pCards, targes amb menys capacitat d’emmagatzematge (20 fites) i una mica més lentes. Preguem que tothom en tingui cura, i que a l’hora de marcar cada control es dipositi la tarja pCard sobre del forat de la base, i que s’esperi uns segons per sentir el senyal acústic o bé veure la llum vermella. Qualsevol d’aquests dos senyals ja valida el marcatge. Teniu en compte que a vegades al estar lligades les bases i passar un cable pel forat és més difícil posar bé la pCard sobre el forat.

Recordem que és responsabilitat de cada corredor/a netejar i comprovar el seu xip electrònic Sportident abans de la sortida.

 

Recollida de braçalets

Caldrà recollir els braçalets obligatoris per la Rogaine de 3 hores prèviament a la cursa. Els corredors que s’hagin inscrit prèviament i que no necessitin lloguer de xip electrònic, trobaran el seu braçalet al centre de competició degudament indicat. La resta haurà de passar per la carpa d’inscripcions.

NO HI HAURÀ SERVEI DE GUARDERIA

 

Abandonaments

Tots els participants, encara que hagin abandonat, hauran de passar obligatòriament per l’arribada i comunicar-ho a les taules de meta Sportident, per tal que l’organització en tingui coneixement i pugui així saber que ningú ha pres mal.

Avituallament i serveis

– Hi haurà avituallament líquid i sòlid a l’arribada de la cursa. No hi haurà avituallament durant la cursa, ni tampoc hi haurà gots de plàstic. Per tant caldrà que cadascú es porti el seu got.
– El centre de competició disposarà de lavabos, WC i dutxes

Premis

Hi haurà premis pels 3 primers classificats de cada categoria.

Equip organitzador

Director de Cursa: Ricard Masferrer
SportIdent: Jordi Mujal, Cesc Farrés, Roi Ubeira

RESULTATS: Podreu fer seguiment dels resultats a l’aplicació liveresults.orienteering.se

PREUS I INSCRIPCIONS

INSCRIPCIONS

Preu d’inscripcions dins de termini (31 de maig):

  • Rogaine de 3h puntuable a la Lliga Catalana d’Esprint Rogaine: 12€, menors d’edat 8 €
  • Rogaine Popular de 1h 30 min.: 6€, menors d’edat 4 €

Si no esteu federats, haureu de pagar una llicència temporal:

  • Majors d’edat: 3€
  • Menors d’edat: 1,5€

Si us cal lloguer de tarjeta electrònica Sportident el preu serà de:

  • SI-9: 3€
  • pCards per la Rogaine popular: gratuïtes

 

En tots dos casos, caldrà, a més, deixar el DNI en concepte de dipòsit o fiança. En cas de perdre o malmetre la targeta electrònica, s’haurà d’abonar íntegrament el seu valor, d’acord amb els preus marcat per la FCOC.

 

DESCOMPTE DE 3 € pels socis de la UES

 

ATENCIÓ: FI D’INSCRIPCIONS DINS DE TERMINI EL DIMARTS DIA 31 DE MAIG A LES 23:59:59.

 

A partir d’aquest moment no es podran realitzar inscripcions online. Només es permetran inscripcions de darrera hora el mateix dia de la cursa al centre de competició i fins que s’exhaureixin els mapes. Per tant, si us trobeu en aquest cas, vingueu amb el temps suficient.

 

Tots els inscrits fora de termini, és a dir el mateix dia de la cursa, hauran de pagar un recàrrec de 5€ pels majors d’edat i 2€ pels menors.

INFORMACIÓ TÈCNICA

 

Terreny

El terreny on transcorrerà la prova és una extensió de 11 km² dins del municipi de Sant Quirze del Vallès. Inclou una part de l’entramat urbà i algunes urbanitzacions, així com la major part de la Serra Galliners. El mapa està limitat a l’Oest per Can Perallada i Les Fonts, al Sud la C-16, a l’Est la C1413a, i al Nord la C-58.

El relleu és suau, però en algunes zones hi ha fortes pendents. Per la carena de la Serra Galliners passa el camí dels monjos que uneix el Monestir de Sant Cugat amb el Monestir de Sant Llorenç del Munt. Alçada mínima del mapa 160 metres i alçada màxima (Pujol Blanc) 316 metres. En les zones altes es poden gaudir de bones vistes de Montserrat, Sant Llorenç del Munt, Collserola i tota la plana del Vallès.

A l’estiu del 1994 la serra Galliners va patir un greu incendi. La vegetació actual és conseqüència de la regeneració natural que s’ha produït al llarg de gairebé tres dècades i està composada per alzines, pi blanc, pi pinyoner, roures, aladern i arboç amb boscos de diverses penetrabilitats i amb un sotabosc molt crescut que converteix algunes zones en impenetrables. Les dues vessants estan travessades per innumerables rieres. Unes quantes d’elles amb camins pel seu interior.

La xarxa de camins és molt densa, amb abundància de pistes i corriols, molts d’ells fets per la gran quantitat de ciclistes que entrenen per la zona.

 

Mapa

Escala:1:15000, popular 1:12500

Equidistància entre corbes de nivell: 5 metres.

Mapa base: Obtingut combinant dades LiDAR i l’Ortofoto Territorial, ambdós de l’ICGC.

Revisió de camp: Trama urbana i vessant Nord realitzat a la primavera del 2019 i revisat i ampliat a la vessant Sud a la primavera del 2022.

Cartògraf: Ricard Masferrer

Impressió: A3 en paper resistent a l’aigua, popular en A4

 

Notes del cartògraf

En l’elaboració del mapa s’ha utilitzat la simbologia ISOM 2017 de la International Orienteering Federation (IOF), tot i que alguns símbols s’han modificat en gruix, mida o color per tal de millorar la lectura del mapa.

El detall del mapa és superior a l’habitual en un mapa de rogaining. Tot i així, no tots els elements hi estan representats, sinó tan sols aquells que poden ser significatius per navegar o per trobar un control.

El mapa permet distingir entre bosc (color blanc) passable i bosc (verd1) amb penetrabilitat variable, moltes vegades totalment impassable, i també terrenys oberts o semioberts (color groc). S’ha utilitzat el símbol de terreny obert amb arbres dispersos en les parts properes als camins principals i que acostumen a tallar-hi arbres i a neteja el sotabosc com a tasques per la prevenció d’incendis. En algunes zones de color groc s’ha utilitzat el símbol 408 que indica l’existència d’arbustos baixos i densos que dificulta en gran mesura desplaçar-s’hi.

El terreny compta amb una extensa xarxa de camins: pistes, corriols i corriols perduts, de procedència humana i animal.

En el mapa hi ha algunes zones privades (representades amb color verd oliva) que normalment corresponen a masies i el seu entorn: està prohibit travessar-les. Així mateix, està prohibit travessar els conreus. Us demanem responsabilitat. Si volem que aquesta competició tingui continuïtat hem de ser al màxim de respectuosos amb les propietats i la gent local.

El mapa no creua cap carretera però el nucli de Sant Quirze del Vallès i algunes de les seves urbanitzacions hi està inclosos. El trànsit estarà obert en tot moment i caldrà seguir les normes de circulació habituals en tot moment.

Controls

Ben aviat posarem publicarem les descripcions dels controls.

40 controls per la Rogaine de 3 hores i 21 controls per la Rogaine Popular d’una hora i mitja

La descripció de controls estarà impresa als mapes.

Avituallament

Durant la cursa no hi haurà cap punt d’avituallament. Els equips hauran de carregar la seva pròpia aigua. En el mapa hi ha algunes fonts que estaran senyalitzades, però algunes d’elles ragen molt poc.

 

Sistema de cronometratge i control

El cronometratge de la cursa es farà amb el sistema Sportident. Caldrà dur el xip Sportident lligat al canell durant tota la cursa, amb un precinte facilitat per l’organització, en la Rogaine de 3 hores. Si un participant trenca el precinte, tot l’equip quedarà desqualificat. El precinte únicament es retirarà per l’organització a l’arribada. Cada membre de l’equip haurà de disposar del seu propi xip Sportident i tots els membres hauran de validar els controls amb una diferència màxima d’un minut entre ells.

 

Penalitzacions

El sistema de penalitzacions per excedir el temps límit són els establerts pel Reglament oficial de Rogaine de la FCOC i queda resumit a la següent taula:

D’1″ a 5′:                 -5 punts

De 5’01” a 10′:        -10 punts

De 10’01” a 15′:        -20 punts

De 15’01 a 20′:        -30 punts

De 20’01” a 25′:        -40 punts

De 25’01” a 30′:        -50 punts

 

Material obligatori

Per corredor:

  • Motxilla.
  • Bidó o bossa d’aigua amb un mínim de 2 litres d’aigua
  • Menjar i provisions d’emergència
  • Sportident

Per equip:

  • Manta tèrmica
  • Farmaciola
  • Brúixola
  • Telèfon mòbil.

 

Recomanem portar les cames protegides.

CONTACTE

Per qualsevol dubte, pregunta, suggeriment o comentari, us haureu de dirigir únicament a aquest correu electrònic.

 

orientacio@ues.cat

 

ORGANITZA:

COL·LABORACIÓ

 

FOTÒGRAFA OFICIAL