• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / RESUM DE LA SORTIDA ROC D’AUDE I MONT LLARET

RESUM DE LA SORTIDA ROC D’AUDE I MONT LLARET

RESUM DE LA SORTIDA AL ROC D’AUDE I MONT LLARET 5/02

Sortida hivernal amb raquetes i un grup molt nombrós, 24 participants en aquesta sortida.

El Mont Llaret és una muntanya de 2.373,5 m d’altitud dels contraforts orientals del massís del Carlit, dins del terme comunal dels Angles, a la comarca del Capcir, de la Catalunya del Nord.

Està situat a la zona central – occidental del terme dels Angles. Des d’aquest cim, i del veí del Roc d’Aude, situat al seu sud-est, davallen cap al nord-est les pistes de l’estació d’esquí dels Angles. Prop del cim hi ha un altiport.

És una muntanya molt relacionada amb tota mena d’esports muntanyencs: els seus vessants oriental i nord-oriental acullen les pistes d’esquí dels Angles, i passen pel cim diverses rutes d’excursionisme.

El Roc d’Aude és una muntanya de 2.325 m d’altitud dels contraforts orientals del massís del Carlit, dins del terme comunal dels Angles, a la comarca del Capcir, de la Catalunya del Nord.

El Capcir és una comarca del Principat de Catalunya que actualment es troba sota l’administració de l’Estat francès. La seva capital és Formiguera. És al nord-est de la Cerdanya i al nord-oest del Conflent. Al nord, fa frontera amb la comarca occitana del Donasà. És vertebrada pel riu Aude, que la drena de sud a nord. El Capcir forma un altiplà situat a 1.500 metres.

DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI

Ascensió al Roc d’Aude i Mont Llaret des de l’estació d’esquí de Les Angles. Excursió circular en que hem sortit del sector Pla del Mir i hem pujat el primer tram seguint el sender senyalitzat per a raquetes de neu de la pròpia estació d’esquí. Seguim ascendint per un tram de bosc i una nova pista fins el principi d’una dreta pala de neu que arriba al Roc d’Aude, des d’on carenejarem fins al Mont Llaret, punt culminant de l’Excursió. Després baixem fins el llac d’Aude, que voregem fins trobar de nou els itineraris per raquetes que ens duran fins el Pla del Mir, punt final de l’excursió.

Podeu clicar sobre l’imatge per veure un resum de fotos de la sortida.

ROC D'AUDE I MONT LLARET

TRACK DE LA RUTA