• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Notícies / Resum de la xerrada Aventures de proximitat

Resum de la xerrada Aventures de proximitat

Continuant amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al segon trimestre del 2024, vam comptar amb la col·laboració del Marc Solé Puig, fundador del grup Engarrista, que ens van oferir la xerrada que porta per títol Aventures de proximitat.

Al final de la pàgina trobareu el vídeo de tota la xerrada.

  • Després d’una breu presentació en Marc va començar la seva exposició presentant Engarrista. Va recordar que Engarrista és una paraula que s’utilitza al Berguedà com a sinònim de grimpar o enfilar-se. Engarrista va començar com un projecte personal per donar a conèixer la seva afició per la muntanya i l’entorn natural. Els seus coneixements tecnològics i l’afició per la fotografia li van permetre crear la web Engarrista que és la base del seu projecte.

  • Reconeix que al llarg d’aquests anys el seu interès per la muntanya ha anat evolucionant i ara no només l’atreu la muntanya sinó també els usos de la muntanya i l’antropologia en tots els sentits.

  • Tot seguit ha passat a mostrar les eines que inclou la web, el cercador, el mapa i les fitxes que constitueixin el nucli central de la web.

  • La web inclou informació no només de les muntanyes sinó també dels nombrosos viatges que han fet aquests anys pràcticament per tot el món.

  • A continuació ens ha explicat el procediment que segueixen per preparar les seves rutes i itineraris que es pot resumir en els passos següents: tot comença amb una idea i després la recerca d’informació a internet, cercant camins i l’aproximació a la zona proposada. La preparació dels mapes és el pas següent. Utilitzen el CompeGPS Land per preparar les rutes i el GPS per seguir-les. Una vegada realitzades les rutes cal triar les fotos (fa servir el programari Lightroom), revisar els tracks i començar la seva publicació. La fitxa, que inclou una introducció, informació tècnica, itinerari, crònica, mapes i tracks, i les fotografies, és la culminació d’aquest procés.

  • En la segona part de la xerrada, i d’acord amb el seu títol Aventures de proximitat, ha fet un repàs de les rutes que considera més atractives del Berguedà i comarques properes, posant èmfasi en els itineraris poc coneguts i lluny dels camins més habituals i sempre cercant l’aventura i el coneixement i respecte del medi natural. Algunes d’aquestes propostes inclouen:

  • Després d’un torn de preguntes sobre l’experiència del Marc vam donar per acabada aquesta interessant xerrada.

En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: