• Inscripcions activitats


  • « 05/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
Home / Notícies / Resum de la xerrada Bicicleta i manta: sis anys fent la volta el món

Resum de la xerrada Bicicleta i manta: sis anys fent la volta el món

Seguint amb el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a la muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al segon trimestre del 2023, vam comptar amb la col·laboració del Sr. Raimon Escapa, cicloturista, que ens va oferir la xerrada que porta per títol Bicicleta i manta: sis anys fent la volta al món.

En aquesta xerrada hi va haver una audiència màxima de 47 connexions que van seguir les explicacions del Raimon Escapa. Us recomanem que mireu el vídeo de la xerrada que trobareu al final de la pàgina i que estarà disponible al canal de YouTube de la UES els propers 15 dies.

Tot seguit farem un petit resum de la xerrada:

  1. En Raimon va començar la seva xerrada explicant els motius que li van portar a realitzar el seu somni de joventut, donar la volta el món en bicicleta. El Raimon ja tenia experiència en fer llargues rutes en bicicleta, una afició que li ve de família. El 2011 va recórrer l’Àfrica Occidental durant 9 mesos, superant malalties com la malària i adonant-se que podia sobreviure 6 anys gastant poc. Així va estar treballant 2 anys per aconseguir el recursos per començar l’aventura i preparant la ruta, el material, la bicicleta,…

  2. El 21 de setembre de 2013, als 26 anys, va començar la volta el món a la plaça Dr. Robert de Sabadell i els seus amics el van acompanyar en els primers quilòmetres. A partir de Perpinyà ja va anar sol.
  3. Quan estudiava les diverses possibilitats per donar la volta al món va considerar si havia de passar per a tots els continents, o si havia de fer un nombre mínim de quilòmetres (més de 40.000) i si havia de sortir cap el est i tornar per a l’oest, ja que hi havia diverses possibilitats. Finalment, va decidir fer la volta visitant les tres masses continentals més grans del planeta: de Sabadell a Shangai, d’Alaska a la Terra del Foc i de Ciutat del Cap a Egipte, per retornar a Sabadell. En total, més de 70.000 km.

  4. Tot seguit va fer una exposició dels tres eixos principals que cal tenir en compte alhora d’emprendre una aventura en solitari durant 6 anys: els calés, el material i la llengua. Respecte al calés, va considerar un pressupost de 400-500 euros al mes (al principi podia passar amb 5€ al dia). Els diners havien de sortir dels estalvis (per 3 anys) i de les parades per fer treballs temporals (per 3 anys més). Al continent americà ve fer feines com a freelance relacionades amb en màrketing i comunicació; i també va treballar temporalment al nord de Califòrnia, al Triangle Esmeralda (Emerald triangle) recol·lectant en granges d’herbes medicinals.

  5. Respecte al material, el més important era la bicicleta. Havia de ser una bicicleta polivalent, tant per camins com per carretera. Va triar una Specialized Tricross i portava en un remolc tot els material necessari que pesava entre 20 i 25 kg. Al llarg del viatge va canviar el remolc, primer, per un bikepacking, i, finalment, per unes alforges.
  6. Finalment, va tractar el tema de la llengua. Un 50% de la població mundial parlen les llengües majoritàries: mandarí, espanyol, anglès,… Però, al món hi ha moltes llengües minoritàries, especialment en moltes regions d’Àfrica. Conèixer algunes paraules en aquestes llengües li va facilitar molt el contacte amb les persones i rebre ajuda desinterassada en molts llocs per on passava. Una de les paraules que més va aprendre en els diversos idiomes, va ser la paraula “poc a poc”.
  • Al llarg de la seva volta, en Raimon s’obligava diàriament a escriure un dietari. Primer en paper i després en ordinador. També intentava està comunicat amb la família i els amics sempre que podia. La xerrada va acabar responent les preguntes de l’audiència i explicant diverses anècdotes d’aquesta fantàstica aventura.

  • En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: