• WIKILOC UES





  • Inscripcions activitats


  • « 12/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Notícies / Resum xerrada GPS Visualizer

Resum xerrada GPS Visualizer

Comencem el cicle de Xerrades obertes sobre temes de muntanya i tecnologies aplicables a muntanya (Mountain Open Talks), corresponent al 2n trimestre de 2022, amb la participació de l’Àngel Artigas, soci de la UES, que el passat dimarts 19 d’abril ens va explicar l’aplicació GPS Visualizer, una eina online de fàcil ús per a fer perfils d’itineraris a partir de les dades d’un track i per a fer la conversió entre diversos formats de tracks.

En aquesta xerrada hi va haver una audiència màxima de 37 participants que van seguir les explicacions de l’Àngel Artigas. Us recomanem que mireu el vídeo de la xerrada que trobareu al final de la pàgina i que estarà disponible al canal de YouTube de la UES els propers 15 dies.

Tot seguit fem un petit resum de la xerrada:

  1. L’Àngel va començar fent un petit resum de les característiques més importants de l’eina, com accedir-hi (https://www.gpsvisualizer.com/) i les seves funcionalitats més importants: FES UN MAPA, FES UN PERFIL, CONVERTIR UN PERFIL. A continuació teniu les transparències que va utilitzar per presentar la xerrada.
  2. GPSVisualizerPresentacio
  3. Seguint el guió previst, va explicar, a partir de les dades d’un track, com generar un mapa. El gran nombre de paràmetres que permet modificar inclou el mapa de fons (per defecte és el mapa d’OpenStreetMap), la llegenda, les unitats de mesura, les dades d’elevació, el perfil,…
  4. Seguidament, va explicar amb diversos exemples com crear perfils, la utilitat que considera més atractiva. De nou, l’eina ofereix, de forma fàcil, generar perfils d’itineraris a partir d’un track. Permet triar el tipus de representació, el color, les escales dels eixos, el format de sortida,… Una vegada generat, es pot guardar o pujar directament a Wikiloc.
  5. La conversió de formats de tracks és una altra de les utilititats que ofereix el programa. A partir de les dades d’un itinerari ofereix la possibilitat de fer la conversió a text pla, a format GPS i a format KML de Google Earth. L’Àngel va mostrar com fer la conversió d’un track al format propietari de Google per a continuació mostrar-lo dintre de l’aplicació de Google Earth.
  6. També va fer un exemple de com generar un track a partir de punts marcats sobre un mapa. Aquesta funcionalitat no permet l’enrutament automàtic però és una eina de fàcil ús i accessible amb qualsevol connexió a internet.
  7. Finalment, i a preguntes del públic, va mostrar una altre funcionalitat de l’aplicació. La conversió entre multitud de formats de fitxers d’itineraris a partir de l’eina GPSBabel que és una aplicació externa a GPSVisualizer però que s’hi pot accedir des del menú d’eines.

En l’enllaç següent podeu seguir tota la xerrada al canal de la UES a YouTube: