• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Notícies / RESUM XERRADA MOUNTAIN FORECAST I COMPARACIÓ DE GPS

RESUM XERRADA MOUNTAIN FORECAST I COMPARACIÓ DE GPS

El passat dimarts, 15 de juny, vam acabar el curs del cicle de Xerrades obertes sobre Apps de meteorologia, orientació, muntanya i altres temes informàtics, corresponents al segon trimestre de l’any 2021, amb la xerrada Mountain-Forecast i Comparació de GPS a càrrec d’Martí Puig i de l’Àngel Artigas.

En aquesta darrera xerrada, 27 participants van seguir les explicacions de l’Àngel Artigas i del Martí Puig. Tot seguit farem un petit resum de la xerrada:

  1. La primera part de la sessió es va dedicar a l’estudi que havia fet l’Àngel Artigas comparant el nivell de precissió en la presa de dades de diverses apps de navegació i un gps.
  2. L’Àngel va recopilar dades des del maig del 2020 fins el gener del 2021. Les va ordenar, les va analitzar estadísticament i va obtenir més de 2000 dades que li ha permès arribar a conclusions sobre la precissió de les apps i dispositius.
  3. Les conlusions que es poden treure d’aquests estudi és que les apps tenen diferències importants entre elles, tant en distància com en desnivell. I que el GPS continua sent la millor eina per la seva precisió encara que no té la versatilitat d’un telèfon mòbil.
  4. Aquí sota, podeu veure les transparències de l’Àngel i descarregar-les en aquests enllaços: Transparències Comparativa, part 1, Transparències Comparativa, part 2.
  5. EstudiComparatiu-Angel1

    EstudiComparatiu-Angel2

  6. I en l’enllaç següent podeu baixar-vos totes les dades de l’estudi en format excel: Dades de l’estudi.

  7. A la segona part de la sessió, i després de superar alguns problemes tècnics, el Martí Puig ens va ensenyar la web https://www.mountain-forecast.com/ dedicada a la previsió del temps en muntanyes i serralades.
  8. Mountain-forecast no té una app que es pugui portar al mòbil. Necessàriament cal accedir a la seva pàgina web per veure les previsions que solen ser força acurades. Per tant, és una eina que pot servir per preparar les sortides a la muntanya abans de començar-les.
  9. Aquí sota, podeu veure les transparències del Martí i descarregar-les en aquest enllaç: Transparències Mountain-forecast.
  10. Mountain-Forescast-Marti

Amb aquestes dues xerrades hem acabat el cicle de xerrades del curs 2020-21. Que tingueu un bon estiu i ens retrobarem a la tardor!