• « 08/2020 » loading...
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4
  5
  6
Home / Ronda Vallesana

Ronda Vallesana

Escriu el teu email si vols rebre informació d'aquesta i de properes edicions de la Ronda Vallesana
Privacitat – Avís legal

40a Ronda Vallesana – El Rodal de Sabadell

6 d’octubre de 2019

La 40a edició de la Ronda Vallesana visita el Rodal de Sabadell. L’hem anomenada “Els 5 Torrents” perquè passarem pel Riu Tort, Torrent de Colobrers, Torrent de Ribatallada, Torrent del Fangar i Torrent de la Murtra.

El recorregut serà pel Rodal de Sabadell on ja hi vàrem fer una caminada l’any 1995, la XVIa Ronda. Aquesta vegada la sortida i l’arribada seran al Parc Catalunya i passarem per Sant Vicenç de Jonqueres i el Riu Ripoll, la Torre del Canonge, Santa Maria de Togores i el magnífic Torrent de Colobrers, increïble paratge natural.

Pujarem a Can Deu i a l’Ermita de Sant Vicenç de Verders, per tornar al Ripoll i pujar al pantà de Ribatallada. Després passarem per sota Sant Julià d’Altura, per la font de Ca n’Argelaguer, baixarem pel Torrent del Fangar i pel Torrent de la Murtra, i entrarem a Sabadell per la Riereta, Can LLonc, Parc de les Aigües i finalitzarem al Parc Catalunya.

Durant la caminada trobarem diferents tipus de paisatges: camps de conreus (Parc Agrari) i boscos i zones humides. Pel que fa a les construccions, veurem masies, ermites, pous, fonts i les restes del pantà de Ribatallada.

Els que sou de Sabadell segurament fareu alguna descoberta nova, i als que veniu d’altres contrades, estem segurs de que el nostre Rodal us sorprendrà. Veniu i comproveu-ho.

Exposició 40 anys de la Ronda Vallesana
Del 23 de setembre al 5 d’octubre, a la Biblioteca Vapor Badia.
Des de l’any 1980 i de forma ininterrompuda la Ronda Vallesana ha donat conèixer la nostra comarca, el Vallès, a diverses generacions de vallesans. La exposició recull els llibres que s’han editat en les 40 edicions, fotografies, recorreguts i material divers que aproparà a petits i grans a aquesta activitat representativa de la UES i l’excursionisme vallesà.

 

Biblioteca Vapor Badia. 
Adreça: c. de les Tres Creus, 127, 08202, Sabadell
Telèfon: 93 745 17 03
Web: Biblioteca Vapor Badia

Fotografies de la 40a Ronda Vallesana

40a Ronda Vallesana

Inscripcions tancades

Punt de sortida

Sortida i arribada: Parc Catalunya, Plaça Argub (Sabadell) (consulta les zones d’aparcament)

En aquest punt es faran les inscripcions i s’entregarà la documentació a aquelles persones que s’hi hagin inscrit per internet.

TOTS ELS PARTICIPANTS SERAN TRASLLADATS EN AUTOBÚS FINS AL PUNT REAL DE LA SORTIDA, QUE SERÀ L’ERMITA DE SANT VICENÇ DE JONQUERES.

Sortida: Entre les 7:30 i les 8:30 del matí.
Arribada: Es tancarà a les 18 h.

Els tracks i les descripcions es podran descarregar el dissabte 5 d’octubre a partir de les 17 h

 

Preus inscripcions

Inscripcions online i a secretaria:

 • Amb el llibre de la XL Ronda Vallesana: 16€
 • Sense llibre: 12€
 • Infantil (sense llibre), nascuts a partir del 1/1/2003: 6€

Inscripcions a la sortida:

 • Amb el llibre de Ronda Vallesana: 20€
 • Sense llibre: 16 €
 • Infantil (sense llibre): 8€

+ 2€ de l’assegurança temporal obligatòria, que s’aplicarà en tots els casos si no disposeu de carnet federatiu (FEEC o equivalent)

Inscripcions online: obertes fins el 3 d’octubre
Inscripcions presencials a la UES: a partir del 18 de setembre i fins el 3 d’octubre

Què inclou?

 • Coca amb xocolata, l’esmorzar (entrepà de botifarra, aigua i vi), beguda i fruita i, a l’arribada, iogurt.

Reglament

 • La Ronda Vallesana és una caminada popular no competitiva.
 • Els participants, pel fet de formalitzar la inscripció, manifesten que coneixen el risc d’aquesta activitat que, per realitzar-se en un entorn natural, no està exempta de risc. Així mateix, manifesten que estan al corrent i són coneixedors de les característiques, dificultats, distàncies i desnivells dels dos recorreguts de la 40a Ronda Vallesana, explicats en aquest mateix web, i que n’accepten els riscos que se’n puguin derivar.
 • Els participants també reconeixen no estar afectats per cap malaltia o lesió que pugui representar, tant a per si mateix com per als altres participants, algun perill en el desenvolupament de l’activitat, i que participen en la Ronda Vallesana per voluntat pròpia. Per consegüent, exonera l’organització de qualsevol responsabilitat en cas d’accident o lesió. La Unió Excursionista de Sabadell no es fa responsable dels accidents que puguin esdevenir en el recorregut de la Ronda Vallesana.
 • Per participar a la Ronda Vallesana caldrà disposar del carnet federatiu d’esports de muntanya expedit per la FEEC, la FEDME o equivalent, que s’haurà de mostrar en el moment de tramitar la inscripció (o bé en el cas de les inscripcions online en el moment de la recollida de la documentació). En cas de no disposar de llicència anual, l’organització facilitarà l’obtenció d’una assegurança temporal, que s’haurà d’abonar en el moment de la inscripció.
 • L’itinerari està perfectament senyalitzat amb cintes i cartolines.
 • En cas d’abandonament és obligatori avisar-ne el control més proper o els membres de l’organització.
 • Tot i que hi ha avituallaments al llarg del recorregut, es recomana portar AIGUA i GOT.
 • No es pot fer foc ni fumar i es recomana no anar acompanyat de gossos ni d’altres animals. En cas de fer-ho, cal portar-los lligats.
 • El mal temps no serà obstacle per a dur a terme la caminada, però si per causa justificada s’hagués d’ajornar, se celebraria el diumenge 13 d’octubre de 2019.
 • En el cas que per motius de salut, degudament justificats, s’hagués d’anul·lar la inscripció, si es fa amb 10 dies o més abans de la data, es retornarà l’import íntegre de la inscripció (sense llibre) que s’hagi abonat; si es notifica quatre dies abans, se’n descomptarà el 50%; en qualsevol altre cas no es retornarà cap import.
 • S’autoritza els organitzadors a l’enregistrament total o parcial de la meva participació, mitjançant fotografies, pel·lícules, televisió, ràdio, vídeo i qualsevol altre mitjà i en cedeixo tots els drets relatius a l’explotació comercial i publicitària que considerin oportú exercir, sense que tingui dret a rebre cap compensació econòmica.
 • El fet d’inscriure’s a la Ronda Vallesana implica l’acceptació d’aquest reglament.
Ronda curta

15,6 km

Desnivell acumulat: 361 m

Ronda llarga

21,1 km

Desnivell acumulat: 483 m

Principals llocs d’interès:

Sant Vicenç de Jonqueres

Molí de l’Amat: antic molí fariner i draper

La Torre del Canonge: masia d’origen medieval

Ermita de Togores: ermita i masia s. XIV

Pinassa de les tres besses: arbre monumental

Font de Can Moragues: inici Torrent de Colobrers

Torrent de Colobrers: vegetació exuberant

Molí d’en Mornau: molí paperer

Masia de Can Deu: masia vallesana

Sant Vicenç de Verders: ermita d’estil romànic

Torrent de Ribatallada: alzines, roures, ….

Sant Julià d’Altura: església i parròquia rural

Font de Ca n’Argelaguet: clariana amb acàcies

Torrent del Fangar: alzinar i roureda

Masia de Can Llong: masia s. XV

Parc de les Aigües

Parc Catalunya

6è Concurs de fotografia – 40a RONDA VALLESANA

PARTICIPANTS: Hi poden prendre part tots els inscrits a la XL Ronda Vallesana, del dia 06 d’octubre de 2019. Els membres de l’organització de la Ronda també hi poden participar, però no tindran opció a premi.

TEMA: Recorregut de la XL Ronda Vallesana. Les fotografies hauran de ser fetes durant el recorregut del dia esmentat.

FORMAT: La mida de la imatge fotogràfica és lliure. Es recomana una mida normalitzada, muntada sobre cartolina negra rígida de 30 x 40 cm.

PER CORREU ELECTRÒNIC: També es pot participar amb fotos diferents a les anteriors en format digital. Per això, cal fer arribar a la UES la/s foto/s digitals per correu electrònic a l’adreça rondavallesana@ues.cat. Les mides de les obres digitals han de tenir com a mínim 2900 píxels d’ampla i 2300 d’alt, amb 72 dpi de resolució.(Les que tinguin premi amb 300 dpi).

IDENTIFICACIÓ: És imprescindible que al dors de cada cartolina o a l’arxiu digital hi consti el nom complet, l’adreça, el telèfon i el correu electrònic de l’autor. Es poden presentar dues fotos en color per cada concursant.

TRAMESES: A la secretaria de la UES, o a l’adreça electrònica abans esmentada, fins el dia 22 d’octubre de 2019.

JURAT: Estarà format per companys de la Secció de Foto-Vídeo de la UES i un representant de l’organització de la Ronda. El VEREDICTE es farà públic el dia 08-11-2019.

LLIURAMENT DE PREMIS: El dia 14 de novembre de 2019 a la UES. (a les 20 h.). Hi haurà 3 premis i 3 accèssits. Cap dels concursants podrà tenir més d‘un premi.

EXPOSICIÓ: S’exposaran les fotos guanyadores, els accèssits i les finalistes a la sala d’entrada de la UES durant un temps. Es podran recollir les fotos, passat un mes, a la secretaria de l’entitat.

PREMIS: Els tres primers classificats rebran un diploma i un premi, a determinar, per cada concursant. Els tres accèssits un diploma per cada concursant. Hi haurà també tres diplomes per a les millors fotografies enviades a la WEB de la UES.

Resum de les bases del concurs de fotografia (40a Ronda Vallesana)
 1. FORMAT i PRESENTACIÓ: Les mides de la imatge són lliures si es presenta revelada, però s’aconsella que siguin en format normalitzat. També es podran enviar a l’adreça electrònica rondavallesana@ues.cat. Les mides de les obres digitals han de tenir com a màxim 2900 píxels d’amplada i 2300 d’alt.
 2. FOTOGRAFIES: Fins a dues per autor. Les obres han de ser originals i fetes durant el recorregut de la Ronda d’enguany.
 3. IDENTIFICACIÓ: Cal especificar el nom complet de l’autor a la part posterior de cada fotografia i també a l’arxiu digital. Per a saber més detalls consulteu les Bases Generals del concurs esmentat (a la pàgina WEB o al taulell d‘anuncis de la UES).
Des d’aquest enllaç pots accedir al contingut de tots el llibres de la Ronda Vallesana
Articles del llibre de la 40a Ronda Vallesana
 • 40 anys de Rondes Vallesanes i els llibres
 • Articles de Premsa de edicions anteriors
 • Rius i Fonts del recorregut, Lluís Fernàndez
 • Embassament de Ribatallada, J. M. Massaguer
 • Abastament Les Aigües de Sabadell
 • Pou de glaç de Ribarallada, J.M. Massaguer
 • Església de Sant Vicenç de Jonqueres, J.M. Massaguer
 • Masies, Esteve Canyameres
 • Masia de Ribatallada, J.M. Massaguer
 • Can Llonc, Jordi Xicola
 • Castell de Can FEU, Josep Renom – Josep Alavedra Bosch
 • 40 anys de transformació industrial de Sabadell, Josep Milà
 • Camí Ral a Manresa, Lluís Fernàndez
 • Creació del Parc de Can Deu, Salvador Soley
 • Què fou el parc Catalunya, Manel Larrosa
 • Pere Quart i la Colla de Sabadell, Joaquim Sala

Vídeo presentació de la 40a Ronda Vallesana. De Tomàs Mas

Amb el suport de:
Ajt_SBD-logo
logo fecc