• Inscripcions activitats


  • « 07/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
    4
Home / Muntanya / PUIG SISTRA I PUIG DE LES AGUDES, RESUM

PUIG SISTRA I PUIG DE LES AGUDES, RESUM

La sortida prevista pel dia 25 de gener de 2020, als Pics de Bastiments i Bacivers, va ser anul·lada per la impossibilitat d’accedir a l’estació d’esquí de Vallter 2000 i per les adverses condicions de la neu al circ d’Ulldeter, després d’una setmana en que la borrasca Glòria va deixar un gruix de neu de més de dos metres en tot el Pirineu Oriental.

Davant de l’adversitat, res millor que proposar una alternativa adequada a les condicions de la neu i dels participants en l’activitat. Gràcies al company Joan Coflent, decidim fer una ruta circular per pujar al Puig Sistra i al Puig de les Agudes, convertint una ruta hivernal d’alta muntanya en una ruta hivernal de mitja muntanya.

El Puig Sistra és una muntanya de 1.990 metres que es troba entre els municipis de Molló i de Setcases, a la comarca del Ripollès. S’hi accedeix des de Setcases, travessant el Pont d’en Xecó i agafant el GR11 fins el Coll de Lliens. Cap el nord queda el Puig Sistra i, cap el sud, el de les Agudes.

El Puig de les Agudes és una muntanya de 1.976 metres que es troba entre els municipis de Llanars, Setcases i Vilallonga de Ter, a la comarca del Ripollès. Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic. Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC. Hi accedim des del Coll de Lliens pel Pla de les Bigues i el Pla Rodó. El fort descens pels Socarrats ens mena de nou al GR11 i a Setcases.

La Serra del Puig de les Agudes i del Puig Sistra divideix la vall de Setcases amb la de Molló. És un gran mirador de la vall de Camprodon i dels cims més orientals dels Pirineus i del Massís del Canigó.

Clicant sobre la foto podeu veure l’àlbum de fotos de la sortida:

PUIG SISTRA I PUIG DE LES AGUDES

També podeu accedir al track de la ruta clicant sobre la foto següent:

Una adversitat ens ha dut a visitar dos cims de poca altura però amb grans vistes de tot el pirineu oriental!