• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Esquí / A la conquesta de la vall de Ribes: Taga i Coma d’Olla 26/1/2020

A la conquesta de la vall de Ribes: Taga i Coma d’Olla 26/1/2020

Diumenge després del temporal ens va arribar la Glòria a la secció d’esquí de muntanya de la UES, 21 valentes i valents vam anar a la conquesta de la Vall de Ribes fent l’inèdit cim del Taga.

Veient com havia quedat tot el Pirineu de neu, amb neu a cotes molt baixes, vam decidir pujar al cim del Taga ja que en contades ocasions es dona la possibilitat de fer-lo. El cim té una alçada de 2040 m i per tant quedàvem per sota del riscos que ens indicava el BPA, risc 3 en orientacions est, nord i i oest per sobre dels 2100 m Igualment gràcies al Fatmap vam poder detectar el terreny “trampa” evitant-lo tant en les pujades com en les baixades.

Sortim de Pardines, església de Sta. Magdalena, amb els esquís als peus seguint la pista que va pujant de manera progressiva on ens em d’anar posant i traient esquís unes quatre o cinc vegades ja que la neus es discontinua en certes parts degut a la pròpia fusió i la pluja del dia anterior.

Un cop arribats als 1600 m la neu ja es continua i anem guanyant alçada pels lloms desviant-nos cap a l’esquerra, evitant així el torrent i el flanqueig que s’ha de fer (terreny trampa). Aquest tram s’ha de fer amb ganivetes ja que ens trobem una neu dura amb una petita capa de crema que en aquest tram és inexistent degut a l’acció del vent- Un cop superat aquest llom ja veiem el cim amb la seva creu i el petit bosc que queda a la seva falda, per allà baixarem. Seguim pujant de manera suau i amb algun que altre pam, les pells s’han mullat durant la pujada, fins a assolir el nostre objectiu.

De baixada ens tirem pel bosc que queda sota el cim gaudint com a nens petits sobre aquesta neu cremeta que tant ens fa gaudir.

El dia es rúfol, de moment, la visibilitat és bona però la boira ens ve a veure mentre uns quants decidim posar pells i anar en direcció al Puig Estela. No l’assolim per la manca de visibilitat i ens quedem al Coma d’Olla gaudint així de la pala de baixada. Tornem als lloms i baixem per la pista fins a arribar al cotxe fent esquí senglar, comentant el gran dia que hem passat a la muntanya, fent vídeos i visualitzant el tiberi que ens espera passat Ripoll.

Totes les fotos les trobareu a https://photos.app.goo.gl/QryKCkeKmo91YQRF8

Neu pols, tot obert….#uesdistrict