• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / 10/12 RESUM DE LA SORTIDA A L’ALBARDA CASTELLANA I CIM DE SANT JERONI

10/12 RESUM DE LA SORTIDA A L’ALBARDA CASTELLANA I CIM DE SANT JERONI

Sortida pel massís de Montserrat, des del costat del Bruc-Collbató, començant a la masia-restaurant de la Vinya Nova i pujant a l’Albarda Castellana i després fins a la Miranda de Sant Jeroni.

Deixem el cotxe al final del gran aparcament de la Vinya Nova i pugem per unes escales fins a l’entrada del restaurant, on agafem el camí-pista del Bruc, però per poc tros (només uns 200 metres) ja que el deixarem per agafar el PR cap a la dreta que es fica dins del bosc, per sortir a la mateixa pista una mica més endavant, just on comença el camí dels Francesos.

Sortida amb una previsió meteorològica molt dubtosa, el temps donava pluja a primera hora i no ha fet acte de presència en tot el dia, però el temps estava molt emboirat i les vistes no han estat bones. Des del cim de l’Albarda ja hem pogut gaudir dels paisatges de la muntanya de Montserrat, i al final hem tingut un dia fantàstic.

Pujarem pel camí dels Francesos, seguint el PR fins a sota del Camell de Sant Jeroni, on deixarem el PR que va cap a la Canal de Migdia i al Montgròs, per continuar pujant fins al coll de les Pinasses.

Un cop al coll de les Pinasses, podem seguir recte i baixar uns metres a trobar el camí nou de Sant Jeroni, o agafar a l’esquerra per enllaçar-hi una mica més amunt sense perdre desnivell (si agafem aquesta drecera no passem per l’ermita de Sant Jeroni, però ja hi passarem a la tornada)

Ja en el camí principal, deixem el mirador de Mossèn Cinto a l’esquerra i una petita esplanada a la dreta, on hi ha moltes fites, i ja només ens falten uns quants graons per arribar al cim de la Miranda de Sant Jeroni.

Baixarem seguint en tot moment el camí principal (Camí Nou de Sant Jeroni), passem per l’ermita de Sant Jeroni, pel trencall del camí dels Francesos, el trencall del Pla dels Ocells i arribem al trencall del camí del Pont, on deixem el camí principal (no hi ha indicador, només una fita a terra)

El camí del Pont, senyalitzat amb marques blanques, baixa directe fins a l’aparcament de la Vinya Nova, des d’on hem sortit, només sortirem del camí per arribar-nos fins al Pont per un caminet que surt a la dreta. Baixem per dins el torrent fent servir cordes per baixar les parets que poden ser complicades per persones no acostumades o bé sense forces de braços. Hi ha la possibilitat de continuar pel camí que ja portaven fins el torrent.

Podeu clicar sobre la imatge per veure un resum de fotografies.

L'ALBARDA CATELLANA I SANT JERONI

Podeu clicar sobre la imatge per veure el track de la ruta.