• Inscripcions activitats


  • « 04/2024 » loading...
    Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
Home / Muntanya / 17/12 PORTADA DEL PESSEBRE AL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE CORBERA

17/12 PORTADA DEL PESSEBRE AL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE CORBERA

Cada any acabem les activitats de la secció amb la Portada del Pessebre. Aquest any seguirem la tradició portant el pessebre al Santurari de la Mare de Déu de Corbera.

A continuació teniu l’anunci de la sortida amb una extensa explicació del programa de la jornada:

2022-12-17-muntanya-corbera

Castellar del Riu

Castellar del Riu és un municipi del Berguedà, al límit amb el Solsonès, que s’estén pels vessants meridionals dels rasos de Peguera. Té una extensió de 33 km2 i escasa població, 171 hab. (2021). La població està molt disseminada i es troba al voltant de tres nuclis principals, Castellar del Riu, Espinalbet i Llinars. En el municipi hi destaquen les muntanyes (Cogulló d’Estela, Roc d’Auró, Torre dels Enginyers), els boscos, serralades, fonts i nombroses masies i ermites. També cal destacar l’estació desquí dels Rasos de Peguera i l’aplec del Pi de les Tres Branques, que se celebra el tercer diumenge de juliol. Per a més informació del municipi podeu consultar la seva entrada a l’enciclopèdia.cat.

Els Rasos de Peguera

Els rasos de Peguera es troben a l’extrem nord del municipi i estan formats per un connjunt d’ondulacions per sobre dels 1800 m. Aquest indret també dóna nom a l’estació d’esquí dels Rasos de Peguera que ofereix activitats tant a l’estiu com a l’hivern. És un dels primers llocs de Catalunya on es va practicar l’esquí a principis del segle XX. L’estació va ser inaugurada el 1975 i s’hi pot practicar esports d’hivern. Al seus accessos s’hi troba el xalet refugi de Rasos de Peguera propietat del Centre Excursionista Montserrat de Manresa.

El Santuari de la Mare de Déu de Corbera

El Santuari de Corbera es troba a la part nord-oriental del terme municipal, als contraforts meridionals dels Rasos de Peguera, al peu de la serra de Corbera enlairada per damunt del nucli d’Espinalbet. Santuari dedicat a la Mare de Déu. El conjunt està format per l’església, la casa dels ermitans i l’hostal, delimitat per una placeta oberta a migdia a la que s’accedeix per llevant. Sota la placeta hi ha un porxo amb volta de pedra. El temple és d’una sola nau amb presbiteri al nord i entrada al sud. També té un campanar d’espadanya sobre el mur frontal. Les edificacions s’encabeixen en un dels petits replans condicionats amb murs usats, temps enrere per a conreus. A 1.424 m. d’altura el lloc queda obert a migdia i molt tancat a nord i a ponent. Actualment es fa servir com a lloc de vacances per a seminaristes i seu de l’aplec anual al setembre. (Viquipèdia)

Detalls de l’excursió:

Sortirem de Sabadell a les 7h. del matí de l’aparcament del Parc Catalunya. Anirem amb autocar a Espinalbet on pensem arribar a les 8h 15 min. Esmorzarem al restaurant Els Roures i repartirem un tall de coca de forner del forn de pa Can Vilalta de Gironella.

Un cop esmorzats, ens dividirem en dos grups, els excursionistes per un costat i els que no vulguin o no puguin caminar tant per un altre. El grup excursionista tornarem a pujar a l’autocar a les 9h. i anirem fins el Rasos de Peguera. Un cop aquí, començarem la caminada per un itinerari que ens durà cap als Rasos de Dalt, el Pedró, Coll de Creu Cabrer, Rasos de Baix, Collada de Rasets, Torre dels Enginyers, Roca d’Auró, Cogulló d’Estela, Font de Tagast, Les Planes i Santuari de Corbera on està previst arribar a les 13 h. Després de la celebració, acabarem de baixar en aproximadament mitja hora a Espinalbet on ens esperarà l’autocar.

Per altre banda el grup que no vulgui fer l’excursió llarga, podrà allargar l’esmorzar, i pujar a peu des del Restaurant els Roures fins al Santuari de Corbera. Si part d’aquest grup no vol pujar a peu fins al Santuari, disposarem de cotxes per poder arribar-hi sense caminar. Del restaurant els Roures fins el Santuari hi ha uns tres quarts d’hora de pujada.

En el Santuari i tots plegats celebrarem les festes de Nadal amb un petit concert de la coral La Carena, cantada popular de nadales i després de dinar, torrons, neules i cava per tothom qui en vulgui.

Unes quantes fotos de la sortida de preparació:










Us hi esperem!